Teröristbaşı Müslim'in Suudi Arabistan gururu

Salih Müslim, Suudi Arabistan ile akrabalık bağı olan birçok Arap aşiretinin YPG yönetimindeki Kuzey Suriye’deki yönetimde yer aldığını ve bundan gurur duyduklarını söyledi.

Teröristbaşı Müslim'in Suudi Arabistan gururu
Teröristbaşı Müslim'in Suudi Arabistan gururu
GİRİŞ 17.06.2017 13:47 GÜNCELLEME 17.06.2017 13:54
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Almasdar News’in aktardığına göre, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olan PYD’nin terör elebaşı Salih Müslim, ilk kez Suudi Arabistan medyası ile röportaj gerçekleştirdi.

SUUDİ ARABİSTAN GURURU

Soru üzerine, bölgede yer alan ve Körfez ile bağlantıları bulunan Arap aşiretleri hakkında da konuşan Müslim; Suudi Arabistan ile akrabalık bağı olan birçok Arap aşiretinin terör örgütü YPG yönetimindeki Kuzey Suriye’de yer alan bağımsız yönetimde yer aldığını ve bundan gurur duyduklarını söyledi.

YALANLARINI SIRALADI

Al Riyad’a konuşan Salih Müslim, İran ile ilişkilerine dair sorulan soruya cevabında; “İran ile hiçbir ilişkimiz yok. İran’ın, Kürt sorunu konusunda Suriye rejiminden farkı yok. Yani, Kürtlerin temel haklarına düşmanca davranıyorlar. Bu nedenle, Kürtlerin Suriye’deki haklarını kazanacağından korkuyorlar” ifadelerini kullandı.

TERÖRİSTBAŞININ TÜRKİYE KORKUSU

Al Riyad muhabirinin “Bölgedeki gelişmeler ışığında bir İran-Katar-Türk ittifakından korkuyor musunuz?” sorusuna da cevap veren Müslim; İran, Katar ve Türkiye arasında bir ittifakın var olduğunu iddia etti ve bu ittifakın birçok Kürt gencinin ölümüne sebep olduğunu söyledi.

Türkiye ve Katar’ın bölgedeki rollerine de değinen Müslim; Türkiye’nin bir çıkış noktası, Katar’ın ise finansör olduğunu söyledi. Bu devletlerin, çağın ötesinde araçlar kullandıklarını iddia eden Müslim; ”Ellerinin ulaştığı her noktaya karanlık, karanlık ve adaletsizlik uygulamaya çalışıyorlar” dedi

YORUMLAR 41
  • bulent 6 yıl önce Şikayet Et
    buda aklınca fitne siyaseti yapıyor
    Cevapla
  • Kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    Katar İran Turkiye boru hattini yapip , Kuzey Iraki da baglayip petrol dogal gaz sevkiyatina baslayinca nasil olacak bak gorsun bu salih
    Cevapla
  • Mert 6 yıl önce Şikayet Et
    hain senin sonunda kaddafininkinden beter olacak.
    Cevapla
  • Oğuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Besle kargayı oysun gözünü
    Cevapla
  • tusaş. 6 yıl önce Şikayet Et
    bu zat parazit ,karıştırıcı rolünde görevini yapıyor.Maşanın önde gideni.
    Cevapla
  • Lapsekili ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu