Rakka'da 173 sivil hayatını kaybetti

BM, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun Rakka'ya düzenlediği hava ve kara saldırılarında 173 sivilin yaşamını yitirdiğini duyurdu

Rakka'da 173 sivil hayatını kaybetti
Rakka'da 173 sivil hayatını kaybetti
GİRİŞ 28.06.2017 21:02 GÜNCELLEME 28.06.2017 21:03
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el Hüseyin, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun terör örgütü DEAŞ kontrolündeki Rakka'ya havadan ve karadan düzenlediği saldırılarda haziran başından bu yana 173 sivilin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Hüseyin, yaptığı yazılı açıklamada koalisyon güçlerinin kara saldırılarının yoğunlaştığına ve bunun sonucu 100 bine yakın sivilin kapana kısıldığına dikkati çekti.

Rakka'daki sivillerin içinde bulunduğu durumdan derin endişe duyduğunu ifade eden Hüseyin, tüm tarafları Rakka'daki sivillerin hayatını riske atmamaya davet etti.

173 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

"Siviller hızlı bir askeri zafer uğruna feda edilmemelidir." diyen Hüseyin, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun 1 Haziran'dan bu yana Rakka'ya yönelik hava ve kara saldırılarında iyimser tahminle en az 173 sivilin hayatını kaybettiğini aktardı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres 21 Haziran'da yaptığı açıklamada, Rakka'nın terör örgütü DEAŞ'ın elinden alınması için yürütülen operasyonlarda sivillerin ve sivil altyapının korunması çağrısında bulunmuştu.

YORUMLAR 6
  • yorgun yorumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    bu bir filim mi? insanlar yalancıktan ölen figüranlar mı? insan ölümlerinin bu kadar bol keseden olmasının sebebi nedir?amerikada ölen sokak kedisinin, karganın, baykuşun ölümü dünya ajanslarına bomba haber geçerken bizim coğrafyamızda bombalarla ölenler neden kıyetsiz? YÜCE ALLAHTAN TEK DUAMIZ VAR, amerikanın suriye olması, geberenlerinde insan bombalayanların yakınları olması
    Cevapla
  • sinan 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD şimdi tutturmuş Saddam zamanında Irak'ta bulamadığı kimyasal silahları şimdi Suriye de bulma ümidine kapılmış. İnsan öldürdükten sonra ha kimyasal olmuş ha olmamış.
    Cevapla
  • caner öztür 6 yıl önce Şikayet Et
    bu ABD nin yaptığı soykırımdır derhal insan hakları mahkemesi ABD için soruşturma başlatmalı gerçekten insan haklarını savunuyorsa tabi
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Girdikleri yerde önce sivilleri katlederler. Milletlerin izzet ve şerefini hayasızca çiğnemede sınır tanımazlar. Yakın tarihte ırak en güzel örneği.
    Cevapla
  • ŞEHZADE. 6 yıl önce Şikayet Et
    AİHM sini göreve çağırıyoruz.Yok ses çıkmaz.Onların insan hakları dedikleri sadece kendilerine.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!