Dışişleri'nden 'Mescid-i Aksa' açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, İsrail tarafından Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Dışişleri'nden 'Mescid-i Aksa' açıklaması
Dışişleri'nden 'Mescid-i Aksa' açıklaması
GİRİŞ 14.07.2017 23:53 GÜNCELLEME 14.07.2017 23:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığınca, İsrail tarafından Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasına ilişkin, "Harem-i Şerif’in, olay sonrasında İsrail tarafından uygulamaya konulan giriş yasağı derhal kaldırılmak suretiyle ibadete açılması ve sükunetin bir an önce sağlanması gerekmektedir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Haremi Şerif'te meydana gelen olaydan ve can kayıplarından üzüntü duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, "İsrail’in işgal altında tutmakta olduğu Doğu Kudüs’teki başta Harem-i Şerif olmak üzere dini mekânların kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı gösterilmesinin insani ve hukuki gereklilik olduğunu hatırlatırız. Bu çerçevede Harem-i Şerif’in, olay sonrasında İsrail tarafından uygulamaya konulan giriş yasağı derhal kaldırılmak suretiyle ibadete açılması ve sükûnetin bir an önce sağlanması gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.

İsrail polisi, sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüş, olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğünü açıklamıştı.

Açıklamada, Mescid-i Aksa'nın kapılarının kapatıldığı ve Kudüs Bölge Polis Müdürlüğü'nün bugün Aksa'da namaz kılınmasına izin vermeyeceği belirtilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • vatan61 6 yıl önce Şikayet Et
    israil ile tüm ilişkiler en alt seviyeye indirilmeli ve filistinli guruplar acill silahlandırılmalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri