İsrailli bakan yediremedi: Teslim olduk

İsrail Milli Eğitim Bakanı ve Yahudi Evi Partisi lideri Bennett, hükümetin Mescid-i Aksa'nın kapılarına kurduğu dedektör ve kameraları kaldırmasını sert bir dille eleştirdi.

İsrailli bakan yediremedi: Teslim olduk
İsrailli bakan yediremedi: Teslim olduk
GİRİŞ 27.07.2017 14:01 GÜNCELLEME 27.07.2017 14:03
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İsrail hükümetinin geri adım atmasını "teslimiyet" olarak niteleyen Naftali Bennett, Ordu Radyosu'na yaptığı açıklamada, "İsrail bu krizden zayıflayarak çıktı. Tapınak Tepesi'nin (Mescid-i Aksa) egemenliğinin İsrail'e ait olduğu mesajı yerine, bu egemenliğin sorgulanabileceği mesajını verdik." dedi.

İsrail Güvenlik Kabinesi'nin Mescid-i Aksa'nın kapılarına konulan dedektörler, kameralar ve demir bariyerleri kaldırma kararına karşı çıkarak "hayır" oyu kullandığını belirten Bennett, bununla birlikte "kararın sorumluluğunu paylaştığını ve Başbakan Binyamin Netanyahu'yu kişisel olarak eleştirmeyeceğini" kaydetti.

Bennett ayrıca, hükümetin Mescid-i Aksa'yla ilgili kararını İsrail'in 2000 yılında Güney Lübnan'dan çekilmesine benzeterek her iki olayın da İsrail'in "güvenliğine zarar verdiğini" savundu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Ali aksoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Hitler in ve avrupali nin bu yahudileri istememekte ne denli hakli oldugu gün isigina cikiyor.
    Cevapla
  • Kunk Fu 6 yıl önce Şikayet Et
    Siyonizm = Faşizm!
    Cevapla
  • ÇAYCI 6 yıl önce Şikayet Et
    Otur oturduğun yerde yoksa gidecek başka yerler ararsın...
    Cevapla
  • can 6 yıl önce Şikayet Et
    kudüs filistinin ebedi başkentidir orada hala yaşıyorsanız bu filistinlilerin insan olmanız için ve dünyayı sizden kurtarmak için islam adına gösterdiği sabırdandır ama bence boş iş sizin üzerinizdeki lağnet kalkmayacak dünyada cehenneme gönderilmek üzere hüküm almışsınız ad semud helak edildi ama siz edilmeyeceksiniz buda peygamberimizin hatrı içindir.
    Cevapla
  • İlgisiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Yenileceksiniz yenileceksiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...