ABD: Artık onlarla çalışmıyoruz!

ABD'li komutan Dillon, Suriye'de Şuhud isimli grubun kendilerinden izin almadan hareket ettiğini ve artık bu grupla çalışmayacaklarını açıkladı.

ABD: Artık onlarla çalışmıyoruz!
ABD: Artık onlarla çalışmıyoruz!
GİRİŞ 27.07.2017 23:58 GÜNCELLEME 27.07.2017 23:59
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

ABD öncülüğündeki DEAŞ Karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay Ryan Dillon, ABD'nin, Rusya ile mutabakata vardığı ayrışma bölgesinin dışında, koalisyon ve ABD'nin izni olmaksızın devriye gezip Suriye rejimi yanlısı kuvvetlerle çatışmaya girdiği için Şüheda Karyeteyn (Şuhuk) adlı muhalif gruba verdiği desteği kestiğini, gruba verilen silah ve ekipmanları toplayacağını açıkladı.

Albay Dillon, Irak'ın başkenti Bağdat'tan video konferansla bağlandığı ABD Savunma Bakanlığında (Pentagon) Irak ve Suriye'de devam eden DEAŞ karşıtı operasyonlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"BİZDEN İZİN ALMADAN OPERASYON YAPTILAR"

Dillon, "Suriye'nin güneyinde müttefik kuvvetlerimizden yaygın olarak 'Şuhuk' diye bilinen Şüheda el-Karyeteyn grubu tek taraflı, ABD ve koalisyonun izni veya koordinasyonu olmadan üzerinde mutabakata varılan çatışmasızlık alanlarının dışında devriye operasyonu yaptı ve DEAŞ ile mücadeleye odaklanmayan faaliyetlere katıldı." dedi.

"ARTIK ONLARLA ÇALIŞMIYORUZ"

Koalisyonun sadece DEAŞ ile savaşan gruplara destek verdiğini hatırlatan Dillon, "Şuhuk Suriye'nin güneyinde DEAŞ ile mücadelede önemli bir ortaktı. Ancak koalisyon artık grubun operasyonlarını desteklemeyecektir." şeklinde konuştu.

"VERDİĞİMİZ SİLAHLARI DA GERİ ALMAYA ÇALIŞIYORUZ"

ABD'nin söz konusu gruba verdiği silah ve ekipmanı toplayıp toplamayacağına yönelik soruya Dillon, "Oradaki kuvvetlerimiz Şuhuk liderleri ile görüşmeye devam ediyor. Ne tür silah ve ekipmanlar olduğunu bilmiyorum ama onlara sağladığımız silah, üniforma, ekipman ve araçları geri almaya yönelik çalışmalar devam ediyor." cevabını verdi.

Grubun bölgede tutulup tutulmayacağını değerlendirdiklerini ifade eden Dillon desteklenen grupların sadece DEAŞ ile mücadeleye odaklanması gerektiğin vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 50
  • m.acar 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD'nin izni olmaksızın devriye gezip Suriye rejimi yanlısı kuvvetlerle çatışmaya girdiği için Şüheda Karyeteyn (Şuhuk) adlı muhalif gruba verdiği desteği kestiğini, gruba verilen silah ve ekipmanları geri alacakmış yani bunlara DEAş ı PYD yi bu şekliyle kullandığını onları para vererek ülkelerin üzerine saldığını kabul etmiş oluyor yani asıl TERÖRİST 'in kendileri olduğu aşikar
    Cevapla
  • Gürkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Alırsın alırsın! Yakında tüm mühimmatınızı size geri yollarlar.
    Cevapla
  • can 6 yıl önce Şikayet Et
    o gurup hangi gurupsa kesinlikle cesur ve doğrudurlar onları desteklemeliyiz
    Cevapla
  • kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    düşmanımın düşmanı dostumdur diyorsunda bugüne kadar abd nin yanındalardıda şimdi nolduda caymışlar ?
    Cevapla
  • bilal 6 yıl önce Şikayet Et
    Dediğimizi yapmadılar demek istiyor.
    Cevapla
  • kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    hala numara yapmaya devam ediyorlar yemezler evlat.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı