Tillerson: Aramızda ciddi bir gerginlik var!

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson basın toplantısında, ABD ile Rusya arasında ciddi bir gerginlik olduğunu söyledi.

GİRİŞ 01.08.2017 22:28 GÜNCELLEME 02.08.2017 10:30
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Suriye'de DEAŞ'a karşı yürütülen mücadele için Rusya ile ittifak ve Beşar Esed geleceği hakkında açıklamalar yaptı.

ABD İLE RUSYA ARASINDA CİDDİ BİR GERGİNLİK VAR

ABD - Rusya ilişkilerinde "ciddi bir gerginlik" olduğunu belirten Tillerson, Washington ve Moskova'nın DEAŞ'la mücadelede ve Suriye'de barışı sağlamada birlikte çalışmaya çalıştıklarını ifade etti.

Tillerson, Aralık 2016'da ABD'deki Rus diplomatların sayısının sınırlanmasıyla ilgili karara karşılık, Rusya'nın 755 ABD'li diplomatı ülkesinden gönderme kararı almasına da değindi. "Sanıyorum ki Amerikan halkı, dünyanın en güçlü iki nükleer gücünün arasındaki ilişkinin daha iyi olmasını istiyor" diyen Tillerson, Suriye'nin ABD-Rusya ilişkileri için bir sınav olduğunu söyledi.

SURİYE'NİN GELECEĞİNDE ESED'İN YERİ YOK

DEAŞ ve El Kaide gibi terör örgütlerine karşı mücadele etme ve ortak çıkarlar için beraber çalışıp çalışamayacaklarını görmek için Suriye'nin bir sınav olduğunu ifade eden Tillerson, Esed konusunda ise sert ifadelerde bulundu. Tillerson, "Suriye yönetiminin geleceğinde Esed'in yeri yok" dedi.

Tillerson ayrıca, İran askerlerinin ve Suriye'de Tahran hükümeti tarafından desteklenen milis güçlerin "evlerine dönmesi gerektiğini" söyledi ve "müttefiklerimizle birlikte İran'ın bölgedeki yayılmacı hamlelerine engel olmak istiyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 49
  • Sami 6 yıl önce Şikayet Et
    şeytan abd.
    Cevapla
  • Akif 6 yıl önce Şikayet Et
    Ey Adil-i Mutlak olan Allah'ım! Bu büyük şeytanın başta Ülkemiz olmak üzere İslam coğrafyasındaki şeytanca hesaplarına izin verme. Senin her şeye gücün yeter. Amin.
    Cevapla
  • kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    beşer esedin yeri yokmuş bu söz şimdimi söylenir biz bu oyunun farkındayız türkler.
    Cevapla
  • Kürşat 6 yıl önce Şikayet Et
    pkk ve benzerlerini mi ? getireceksiniz. bizde buna izin vermeyiz. Suriye Arap ve Türkmen Devleti dir.
    Cevapla
  • osmanlı tokadı 6 yıl önce Şikayet Et
    hey yalancı devlet hemde büyük yalancı devlet birbirinize bırakın sialh füze bir namtar tabancası ile atmadınız büyük şeytan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira