ABD silahları geri topluyor!

Suriye'de ABD'ye bilgi vermeden operasyon yapan muhalif grup Şuhuk, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun sağladığı silahları iade etmeyi kabul etti.

ABD silahları geri topluyor!
ABD silahları geri topluyor!
GİRİŞ 03.08.2017 21:02 GÜNCELLEME 03.08.2017 21:03
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

ABD’nin öncülük ettiği DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon, örgüte karşı mücadele etmeyi reddetmesi nedeniyle ilişkileri kesme kararı aldıkları Şuhuk’la yapılan görüşmenin sonuçlarını açıkladı.

SİLAHLARI GERİ VERECEKLER

Şuhuk yöneticileriyle geçen hafta yaptıkları toplantının ‘samimi’ geçtiğini söyleyen Dillon, örgüte verilen ağır silah ve diğer ekipmanların iadesini konuştuklarını belirtti. Dillon, “Şuhuk, Suriye rejimine karşı çatışmasızlık bölgesinin 55 kilometre içinde operasyon düzenlememeyi de kabul etti” dedi.

Uluslararası koalisyonun örgüte desteğini kestiğinin altını çizen Dillon, Şuhuk’un bazı militanlarının ‘farklı gruplarla birlikte DEAŞ'a karşı savaşabileceğini’ de kaydetti.

Dillon ayrıca, “Koalisyon,  tüm diğer amaçların üzerinde DEAŞ'ı mağlup etmeyi isteyen Suriye’nin güneyindeki diğer deneyimli grupları eğitmeye, danışmanlık yapmaya, yardım etmeye ve yanında olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Dillon, geçen hafta yaptığı açıklamada, ABD’nin ilk kez Suriye’nin güneyindeki bir muhalif gruba, DEAŞ ile mücadele etmeyi reddettiği gerekçesiyle desteğini kestiğini aktarmıştı.

YORUMLAR 54
  • Barbaros 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu terör devleti dünyanın başına bela.. Amerika dan kurtulsak dünyanın hiçbir yerinde terör sorunu kalmayacak
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Kendileri yazıp kendileri oynuyor.
    Cevapla
  • patlat getsin 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu grup gizliden gizliye terörist Usa'nın üslerini bombalamalı ve helikopterlerini vurmalı,Washington DC'de bombalar patlatmaldır.
    Cevapla
  • Derhal 6 yıl önce Şikayet Et
    Derhal türkiye bu gruba daha modern silahlar vermelidir ve ypg pkk abd müttefiğinin üzerine sürmelidir bunlar ancak bundan anlarlar
    Cevapla
  • Göktürk 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerika terörist bir devlettir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor