Al Jazeera'den İsrail'e tokat gibi cevap!

Al Jazeera Kudüs'teki ofisini kapatma kararı alan İsrail'i kınayarak, 'suçlamaların gerçeği yansıtmadığını, Filistin haberlerini de aynı şekilde yapmaya devam edileceğini' açıkladı

Al Jazeera'den İsrail'e tokat gibi cevap!
Al Jazeera'den İsrail'e tokat gibi cevap!
GİRİŞ 07.08.2017 17:42 GÜNCELLEME 07.08.2017 17:42
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun internet sitesinde yayımlanan açıklamada, İsrail'in Al Jazeera'nın Kudüs'teki ofisini kapatma kararı kınanarak, suçlamaların gerçeği yansıtmadığı, Filistin haberlerine de aynı şekilde devam edileceği belirtildi. 

Açıklamada, Kudüs'teki ofisin kapatılma kararının, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bir süre önce "Mescid-i Aksa yayınları nedeniyle Al Jazeera'yı şiddete teşvik etmekle suçlamasının" hemen arkasından gelmesine dikkat çekildi. 

"KAPATMA GEREKÇESİNE DELİL GÖSTERİLEMEDİ" 

Son zamanlarda İsrailli bakanların ve bazı devlet görevlilerinin, Al Jazeera'yı benzer konularda suçlayan açıklamalar yaptığı ve bunun akabinde bir grup İsraillinin Al Jazeera'nın Kudüs'teki ofisine girdiği hatırlatılan açıklamada, İsrail kararından kaynaklanabilecek gelişmelerin yakından takip edileceği ve bunun için gerekli yasal önlemlerin alınacağı kaydedildi. 

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Ortadoğu'daki 'tek demokratik devlet' olduğunu iddia eden bir devlet tarafından verilen bu kararı kınıyoruz. İsrail İletişim Bakanlığının göstermiş olduğu gerekçeler, yayınlarımızı durduran ve ofislerimizi kapatan bazı Arap ülkelerinin göstermiş olduğu garip ve ön yargılı gerekçeler ile aynıdır. Basın toplantısı düzenleyen bakan, kapatma gerekçesi olarak saydığı suçları ispatlayacak, taraflı veya profesyonel olmayan tek bir haberimizi bile kanıt olarak gösterememiştir." 

"AYNI ŞEKİLDE DEVAM EDECEĞİZ"

Açıklamada ayrıca, Al Jazeera'nın işgal altındaki Filistin topraklarındaki haberleri ve olayları, ilgili uluslararası örgütlerin belirlediği ortak gazetecilik standartlarına uygun olarak, profesyonel ve tarafsız bir şekilde aktarmaya devam edeceği vurgulandı. 

İSRAİL'İN KAPATMA KARARI

İsrail İletişim Bakanı Eyüp Kara, dün yaptığı açıklamada, İsrail'e karşı tahrik içerikli yayın yaptığı gerekçesiyle Al Jazeera televizyonunun Kudüs ofisinin kapatılacağını duyurmuştu. Karar, televizyonun kapatılma tarihine değinmeksizin İsrail'in "Al Jazeera'nın ofislerini kapatan Arap ülkelerinin kararını" takip ettiğini belirtmişti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Mehmed 6 yıl önce Şikayet Et
    Siyonistlerle savaşmak zevktir. Onlara düşmanlık etmek şereftir. Bebek katili siyonistler.
    Cevapla
  • snem 6 yıl önce Şikayet Et
    bir gün elbet bu israilinde sonu gelecek..
    Cevapla
  • Vatandadaş 6 yıl önce Şikayet Et
    İşte katara ambargo uygulayan ülkelerin sahibide çıktı ortaya.
    Cevapla
  • Ertuğrul 6 yıl önce Şikayet Et
    BAE, münafık Suud, mısır in kimlerden emir alıp Katara ambargo ve abluka uyguladığı aşikardır. AB ABD İngiltere bu uygulamaya kör sağır ve dilsiz dir.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    almanya ve abd den kınama bekliyoruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası