Barzani'ye çok sürpriz destek! Ertesi gün tanırız

25 Eylül'de bağımsızlık referandumuna hazırlanan IKBY yönetimine Mısır'dan destek geldi.

Barzani'ye çok sürpriz destek! Ertesi gün tanırız
Barzani'ye çok sürpriz destek! Ertesi gün tanırız
GİRİŞ 08.08.2017 09:48 GÜNCELLEME 08.08.2017 09:48
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Barzani'ye yakınlığı ile bilinen Rudaw haber sitesinin aktardığına göre, Irak Parlamentosu'ndaki KDP grubuyla bir araya gelen Mısır'ın Bağdat Büyükelçisi Alaa Musa'nın "Bağdat'la anlaşmaya varırsanız, Mısır ertesi gün Kürdistan'ın bağımsızlığını tanıyacaktır" dediği bildirildi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), 25 Eylül'de bağımsızlık referandumu yapacağını açıklamıştı. IKBY'nin bölgedeki destek arayışlarına rağmen ABD kısa süre önce referanduma kesinlikle karşı olduğunu açıklamıştı.

Irak Parlamentosu'ndaki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) grubu dün Bağdat'ta bağımsızlık referandumuyla ilgili bir dizi temaslarda bulundu.

Rudaw'a konuşan Irak Parlamentosu KDP Grup Başkanvekili Şahevan Abdullah, Irak Dışişleri Bakanı'nın yanı sıra, ABD, Avustralya, Mısır ve Kuveyt büyükelçileriyle bir araya geldiklerini söyledi.

"ERTESİ GÜN BAĞIMSIZLIĞI TANIRIZ"

KDP'li parlamenter, Mısır Büyükelçisi Alaa Musa'nın "Bağdat'la anlaşmaya varırsanız, Mısır ertesi gün Kürdistan'ın bağımsızlığını tanıyacaktır" dediğini kaydetti.

IKBY'nin bağımsızlık konusunda Bağdat ile kalıcı bir anlaşma sağlamasının zor bir ihtimal olduğu belirtiliyor. 

YORUMLAR 51
  • Gecerken Ugradim... 6 yıl önce Şikayet Et
    Hac ibadeti için kutsal topraklardayım. İlk olarak Medine'ye geldim. Bunlar buralarda propagandalarına başlamışlar. Üstünde ki malum peşmerge kıyafetlerinin üzerine yelek şeklinde mont giymişler. Ön yüzü göğüs üzerinde paçavraları arka yüzlerinde ise büyük harflerle kürdistan yazısı mevcut. Medine-i Münevvere'de dolaşıyorlar. İçlerinden biri yanımda saf tutacaktı da müsade etmedim. Osmanlı,osmanlı deyip elimle başka yöne gitmesi işareti yaptım.
    Cevapla
  • Kürt 6 yıl önce Şikayet Et
    İyi haltettin.
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    ikinci gün o devletin adı Türkiye olur. haberin ola Mısır.
    Cevapla
  • mahmut 6 yıl önce Şikayet Et
    mısırda firavunlar tekrar başa geçti müslümanlar susarsa yakında resmi dinde güneşe tapmak olur
    Cevapla
  • Ali aksoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Misir arap aleminin yüz karasi,islam aleminin katili,5.6.1967 100 milyon nüfunu olan devlet!israil in bir iki saatte bütün tankini,ucagini yok ettigi misir, dünyada ne kadar gülünc duruma düstügünü gördük,mursiye zaman birakmadan,yok edenler simdi amerikalilarin verdigi ve yahudinin destekledigi sadakalarla at kicinda sinek gibi yasamlarini sürdüreceklerdir.6 günlük savasin tek sorumlusu misir dir,20.000 bin ölü,10000 bin yarali,israil topraklarini üc katina cikardi!misir fransadan 6.7 milyar silah aliyor sanki bunlarla birilerine karsi savasacak ama kime karsi?
    Cevapla
  • abdullah nas 6 yıl önce Şikayet Et
    israili de ilk taniyan musluman ulke Misir di....
    Cevapla
  • doğrucu 6 yıl önce Şikayet Et
    İsraili ilk tanıyan müslüman ülke maalsef biziz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi