Yasaklı dans, Suudi şarkıcının başını yaktı!

Suudi Arabistan'da bir şarkıcı, konser verdiği sırada "dab" dans hareketini yaptığı için gözaltına alınarak tutuklandı.

GİRİŞ 11.08.2017 10:26 GÜNCELLEME 11.08.2017 10:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan'da şarkıcı Abdallah Al Shaharani, Pazartesi gecesi Taif şehrinde bir müzik festivaline katıldı. Sahneye çıkan Shaharani, önce seyircileri alkışlamaya başladı. Daha sonra mikrofonu bırakan Shaharani, "dab dance" adı verilen dansın figürünü sergiledi. 

DAB HAREKETİ NEDİR?

Dab hareketi, bir kişinin başını eğimli kolunun üzerine kapamasından sonra diğer kolunu paralel şekilde uzatmaya hareketidir. Hapşıran bir kişinin başını kolunun üzerine kapaması olarak da görülen hareket ilk olarak ABD'li rapçi Skippa da Flippa tarafından 2014 yılında yapılmış ve dünyadaki diğer sanatçılar, ünlüler ve politikacılar tarafından taklit edilmişti. 

HAREKET ARABİSTAN'DA YASAKLANMIŞTI

"Dab" kelimesi aynı zamanda konsantre esrar anlamına geldiği için Suudi İçişleri Bakanlığı Uyuşturucu İle Mücadele Komisyonu geçtiğimiz günlerde esrar kullanımına atıfta bulunduğu için hareketi yasaklamıştı. 

ŞARKICI ÜLKESİNDEN ÖZÜR DİLEDİ

Al Shaharani, resmi Twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Onurlu hükümetimizden ve Ta'if Festivalinde yaptığım hareket için sevgili Başkanımdan çok özür dilerim. Özrümü kabul edin, size selam olsun" dedi.  

"SAYGISIZLIK ETTİ"

Uyuşturucuyla mücadele komisyonu genel sekreteri Abdul Ella Al Sharif tarafından yapılan açıklamaya göre, şarkıcının "uyuşturucu ile mücadele için ulusal stratejisine aykırı" harekette bulunduğunu ve Ulusal Uyuşturucu Kontrol Komisyonu'nun dans yasağı kararına saygısızlık gösterdiğini söyledi.  

DANS BİR ANDA İNTERNET FENOMENİ OLDU

Dab dans hareketi, ortaya çıkmasından sonra Hillary Clinton ve Paul Ryan gibi önemli figürler tarafından yapılarak önemli internet fenomeni haline gelmişti. 

YORUMLAR 4
  • Mehmet esin 6 yıl önce Şikayet Et
    Her turlu kufrun kultur emperyalizminin karsisinda duranlara,fransaya dans yuzunden ultimatom veren kanuniye selam olsun.
    Cevapla
  • Arslan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne bekliyonuz ki suud yönetimindenki ne var şimdi o dansta tutuklanıyo seveyim böyle yönetimi. En güzeli cumhuriyet kimsenin keyfine göre tutuklama ...
    Cevapla
  • evet 6 yıl önce Şikayet Et
    cumhuriyetle ne alakasi var ya adamlarin kanunu sikintili
    Cevapla
  • dayı 6 yıl önce Şikayet Et
    kral trumpla kılıç dansı yapıyor ya
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor