Barzani'yi şoke eden olay! El koydular

Kanada'nın, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin silahlı gücü peşmergelere gönderdiği silahlara merkezi Bağdat yönetimi tarafından el konularak verilmediği belirtildi.

Barzani'yi şoke eden olay! El koydular
Barzani'yi şoke eden olay! El koydular
GİRİŞ 13.08.2017 16:03 GÜNCELLEME 13.08.2017 16:10
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Helgurd Hikmet, Peşmerge güçlerine teslim edilmesi gereken silahlar konusunda sorumluluğun Bağdat yönetimi ve DEAŞ'a karşı uluslararası koalisyonda olduğunu belirtti.

"SORUMLULUK BAĞDAT YÖNETİMİNDE VE KOALİSYONDA"

Erbil merkezli uydudan yayın yapan K24 TV'de yer alan habere göre, Irak Bölgesel Kürt yönetiminin Peşmerge Bakanlığı bir açıklama yaparak, Bağdat yönetiminin Kanada hükümeti tarafından peşmergeler için gönderilen silahları, teslim etmediği bildirdi. Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Helgurd Hikmet, bu silahlar konusundaki sorumluluğun Bağdat yönetimi ve DEAŞ'a karşı uluslararası koalisyonda olduğunu beirtti. Bakanlık sözcüsü Hikmet, DEAŞ'a karşı kurulan uluslararası koalisyona bu konuda ciddi bir araştırma yapması çağrısında da bulundu.

MEDYADA ÇIKAN HABERLER ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Peşmerge Bakanlığı'nın açıklaması, Kanada medyasında çıkan, Kanada'nın Peşmerge güçlerine silah ve mühimmat gönderdiği ancak, merkezi Bağdat yönetiminin bu silah ve mühimmatı Irak ordusu ve hükümete bağlı diğer resmi kolluk kuvvetlerine dağıttığı şeklindeki haberlerinin ardından geldi. Kanada basını, Peşmergeye verilmek üzere Bağdat’a gönderilen silahların Haşdi Şabi milislerine dağıtıldığını yazmış ve durumdan Başbakan Justin Trudeau ve partisini sorumlu tutmuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 18
  • try zaza 6 yıl önce Şikayet Et
    simdiye dek verilmedi ki zaten...irak malikiyle iranin oldu zaten...son yer geriye kalan k irak
    Cevapla
  • Dulqarnein 6 yıl önce Şikayet Et
    ortadogunun kelalaksi
    Cevapla
  • ZaZa 13 6 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi ırak topraklarında 10 dan fazla yabanci ülkelerin askerleri ülkeyi işgal etmiş bulunmaktadırlar ilk önce bunları topraklarından bir çıkartınız sonra da O vatanın. ÖZ evladı Berzaniyle uğraşınız
    Cevapla
  • hasbel 6 yıl önce Şikayet Et
    israil itinden mi bahsediyorsun
    Cevapla
  • Becer 6 yıl önce Şikayet Et
    böyle olurmu?, bir tabancaya sahip cikamiyor, ULAN BIR DEVLETE NASIL SAHIP CIKACAKSIN? SENI HEMEN YA ABD YA ISRAIL YA INGILTERE YUTAR ULAN!! yutar!
    Cevapla
  • saltoli 6 yıl önce Şikayet Et
    kurt kardeslerimizin huzur ve refah icinde tek yasayacsgi yer turkiyedir gelin onun bunun co verdigi silahlarlabirlikte kendidin dasiniz gardasinizin yanina ilhak olun rahat edin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...