Namlunun ucunda: 3 ülke asker sevk etti!

DEAŞ’ın kontrolündeki Suriye’nin doğalgaz ve petrol cenneti Deyr Zor bölgesine ABD-PKK ittifakı ile eş zamanlı olarak İran, Rusya ve Esed askeri güç sevk ediyor.

GİRİŞ 16.08.2017 09:23 GÜNCELLEME 16.08.2017 10:07
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Halen terör örgütü DEAŞ’ın kontrolünde olan Suriye’nin en büyük doğalgaz ve petrol rezervlerine sahip Deyr Zor’a ABD-PYD ittifakı ile eş zamanlı olarak İran, Rusya ve Esed Koalisyonu güç sevkediyor. Kuzey ve doğu hattından ABD-PYD, güneyde ise Rus, İran ve Esed ordusuna ait binlerce asker ve zırhlı araç cephane bölgeye naklediliyor. ABD ayrıca Tenef bölgesinde bulunan Magavur el Savra grubunu helikopterle bölgeye taşıyor. Suriye'deki en büyük ABD üssü Rimeylan’ dan onlarca savaş aracı konvoy halinde bölgeye hareket etti.

REJİM JETLERİ MEVZİLENDİ

Deyr Zor -Humus hattında stratejik Sukne bölgesini ele geçiren Esed rejimi ardından Kom bölgesinde ilerledi. Rusya’nın yoğun hava desteği ile Deyr Zor il merkezine 47 kilometreye kadar yaklaşan Esed rejimi dün de Kuveyris Hava Üssü’ne 10 savaş uçağı mevzilendirdi. Deyr Zor operasyonu için 10 binden fazla İran destekli milis ve Esed askerinin bölgeye nakli devam ediyor.

KIYASIYA ÇEKİŞME

Ortadoğu’nun en bakir petrol rezervlerine sahip Deyr Zor aynı zamanda Suriye’nin fosfat deposu olarak da biliniyor. ABD, PYD ortaklığı ile Rakka’nın doğusundan Deyr Zor merkezine 37 kilometre mesafede ki El Tıbni’ye kadar ilerledi. Her iki tarafın yoğun silah cephane ve asker sevk ettiği Deyr Zor bölgesinde taraflar arasında önümüzdeki günlerde mahalli çatışmalar olabileceği dillendiriliyor. Yeni Şafak’ın saha kaynaklarından edindiği bilgiler son 15 günlük süreçte ABD ve PKK üst düzey yöneticilerinin Deyr Zor üzerinde çalıştıkları yönünde. Ancak terör örgütü PYD‘nin savaş gücünün zayıf olması nedeni ile ABD güneyde savaşan ÖSO birliklerinden destek sağlıyor. Son 3,5 yıl içerisinde yüzde 70- 80 oranda DEAŞ kontrolünde olan il merkezinde 3 nokta halen Esed güçleri tarafından kontrol ediliyor. Panaroma, Harabiş ve Matar Askeri bölgelerinde rejimin varlığı sürüyor.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 36
  • Osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Onca sivil, onca mazlum bu kan içici soysuzların insafına kaldıysa vay hallerine... Allah yar ve yardımcıları olsun, bileri de affetsin...
    Cevapla
  • Vatan türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz Türk'ler sabırlıyız bekleyip olup biteni görecen sonra hamleyi yapacak ve kazanan sen olacaksın bunu böyle bilin kardeşlerim Türk'ler kaybetmez kazanır kazanacazzzz
    Cevapla
  • umut 6 yıl önce Şikayet Et
    vallaha mı !kazanacaz mı?ver mehteri suriye türlü çorbaya dönmüş biz bu çorbanın neyi olacaz
    Cevapla
  • harun 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz ne yapıyoruz elimiz armutmu topluyor yazıklar olsun bu hükümete
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Burnumuzun dibindeki toprakta abd var rusya var iran var ama Türkiye yok. Hani dünyanın bilmem kaçıncı büyük ordusuna sahiptik?
    Cevapla
  • Melisa Sinem 35 6 yıl önce Şikayet Et
    Deaşı meydana getiren ve beyin takımını yöneten abd. Hem terör bahanesi ile saldırmayı meşru kılma hem de çaresiz kaldığı için deaş a katılan Sünnilere darbe vurmak. Esed pkk ve ABD nin tek amacı var o da Suriyede laikliğin temini ve Sünni Müslümanların iktidarına engel olmak. Çünkü müslüman SURİYE büyük Türkiye demektir ! Bunun için 50 yıldır çok küçük bir azınlık olan Nusayriler kullanılıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı