Büyük operasyon an meselesi! 40 bin asker yerleşti

Irak'ta DEAŞ'ın elinde tuttuğu Türkmen kenti Telafer'in geri alınması için başlatılacak büyük operasyon için birlikler konuşlandırıldı. Operasyona 40 bin güvenlik gücü katılacak.

Büyük operasyon an meselesi! 40 bin asker yerleşti
Büyük operasyon an meselesi! 40 bin asker yerleşti
GİRİŞ 16.08.2017 17:53 GÜNCELLEME 16.08.2017 19:44
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Musul Ortak Operasyonlar Komutanlığı'nda görevli Albay Ahmed el-Cuburi, AA muhabirine, Telafer kent sınırında konuşlanan güvenlik güçlerinin sayısının 40 bine ulaştığını ifade etti.

Cuburi, operasyona katılacak güçlerin, Savunma Bakanlığı'na bağlı anti terör timleri, İçişleri Bakanlığı'na bağlı Irak federal polis güçleri, acil müdahale timleriyle Irak ordusunun 9'uncu Zırhlı Birliği'nden meydana geldiğini  söyledi. 

'HENÜZ NETLİK KAZANMADI'

Cuburi, İran destekli Haşdi Şabi milislerinin operasyona katılıp katılmayacağının ise henüz netleşmediğini ve buna karar verecek kişinin de Haydar el-İbadi olduğunu kaydetti.

Bunun yanında, Irak federal polis güçlerinde görevli Yüzbaşı Abbas Mansur Deraci ise, kendilerin ait 5'inci ve 3'üncü Tugayları, keskin nişancı birliği, insansız hava araçları ve zırhlı araçlarla Telafer kırsalında konuşlandırdıklarını aktardı.

Federal polis güçlerinin hangi cepheden hareket edeceklerine değinen  Deraci, "Anti terör timleriyle birlikte 2'nci güç olarak birinci cepheden  ilerleyeceğiz." bilgisini verdi.

Deraci, Telafer'i DEAŞ'tan kurtarma operasyonunda polis güçlerinin öncü ve önemli bir rol oynacağını da sözlerine ekledi.  

OPERASYONA KATILACAKLARINI DUYURMUŞTU

Haşdi Şabi Basın Sözcüsü Ahmed el-Esedi, önceki gün yaptığı basın  açıklamasında, "Haşdi Şabi içerisinde yer alan grupların yüzde 90'ı Telafer operasyonuna katılacak." demişti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 28
  • Azeri Türkü 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkmen arkadaşlarımız Türkiyeye alınsın ,silahlandırılsın TSK ile birlikde türk düşmanlarına karşı haman savaşa başlasın ,
    Cevapla
  • İsimsiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben de başlığa bakıp bizim Afrin sınırına yığdığımızı sandım.
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    yanıltıcı başlık kullanıp insanı sinir ediyorlar ntv haber en iyisi
    Cevapla
  • Tamam 67 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkmen katliamı
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Operasyonmu yoksa turkmenlere yine zulummu yeter bu hasret artik irakta suriyede anlasilan orda turkmenlere yer yok hepsi turkiyeye alinsin kac milyon olursa olsun artik buyuk turkmen gocu bekliyoruz ins gelirler hepsi
    Cevapla
  • Osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Haşdi Şabi denen "Muta Nikahı Çocukları"nın Sünni Türkmen Kenti Telafer'de ne işi var? Bu terör örgütü ABD ve İsrailin tasmasının ucunda...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek