Barzani ile ABD'li komutan arasında kritik görüşme

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Joseph Leonard Votel ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Barzani ile ABD'li komutan arasında kritik görüşme
Barzani ile ABD'li komutan arasında kritik görüşme
GİRİŞ 18.08.2017 16:24 GÜNCELLEME 18.08.2017 16:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamaya göre, Erbil'deki başkanlık konutunda gerçekleşen görüşmede, "tarafların terör örgütü DEAŞ'a karşı verdikleri mücadele, bölgedeki siyasi gelişmeler ve 25 Eylül'de yapılması planlanan referandum" konuları ele alındı.

Görüşmede Barzani, Votel ve beraberindeki heyete "ABD'nin referandum konusundaki endişe ve kaygılarını anladıklarını ancak Washington yönetiminden de Kürt halkının kaygılarını, karar ve iradelerini anlamalarını istediğini" söyledi.

"Terörle mücadelenin IKBY'nin öncelikleri arasında yer aldığını" kaydeden Barzani'nin, "referandum sürecinin kesinlikle terörle mücadeleye olumsuz etkisi olmayacağını vurguladığı" aktarıldı.

Öte yandan ABD'li Komutan Votel'in de Peşmerge güçlerinin Musul'u kurtarma operasyonunda Irak ordusuyla dayanışma içinde hareket ettiğini söylediği kaydedildi.

Votel'in Peşmerge güçlerinin oynadığı rolden övgü ile bahsettiği belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Asır 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye k ırk la köprü kurarsa k ırak abd nin güdümüne girmez
    Cevapla
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri