Geri adım atmıyor! ABD'li bakan da ikna edemedi

IKBY Başkanı Barzani, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile yaptığı telefon görüşmesinde bağımsızlık referandumun ertelenmeyeceğini ve 25 Eylül'de yapılacağını söyledi.

Geri adım atmıyor! ABD'li bakan da ikna edemedi
Geri adım atmıyor! ABD'li bakan da ikna edemedi
GİRİŞ 20.08.2017 12:39 GÜNCELLEME 20.08.2017 12:39
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, kendisini telefon ile arayıp 25 Eylül'de yapacaklarını açıkladıkları bağımsızlık referandumun ertelenmesini isteyen ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile Bağımsızlık referandumu görüşmesine ilişkin, "Referandumun ertelenmesine değil, Bağdat ile diyaloğa girilmesine razı oldum" dedi. Barzani, referandumun ertelenmeyeceğini ve kesinlikle yapılacağını söyledi.

"BAĞDAT İLE DİYALOĞA RAZI OLDUM"

Suudi Arabistan'da yayımlanan Okaz Gazetesi'nin sorularını yanıtlayan Mesut Barzani, 25 Eylül'de yapacaklarını açıkladıkları bağımsızlık referandumu ile ilgili soruları yanıtladı. Barzani, kendisini telefon ile arayıp referandumun ertelenmesini isteyen ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile görüşmesine ilişkin, "Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un referandumu erteleme talebine, razı olmuş değiliz. İki tarafın daha iyi bir geleceğe ulaşabilmesi için Bağdat’la diyaloğa girilmesine razı oldum" diye konuştu. 

"ERTELEME KESİNLİKLE OLMAYACAK"

Barzani bağımsızlık referandumun ertelenmesine ilişkin tartışmalara değinirken de "Bu kesinlikle olmayacak. Şu an ki durum ve mevcut baskı altında 2 yıl kadar ortak kalabiliriz. Ancak, Bağdat’ın Kürdistan’a karşı politikası değişmeyip, temel haklarımız inkar edilirse, bu ortaklık da sona erebilir" diye konuştu.

İRAN İLE İLİŞKİLER

Irak'taki Bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani, İran ile olan ilişkilerine de değinerek, şöyle dedi: "İran’la komşuluk temelinde, iyi ilişkilere ve iyi çıkarlara sahip olmak isteriz. Bir tarafın diğer tarafın içişlerine müdahalesini de istemeyiz. Ancak, hiç kimsenin vesayetini de kabul etmeyeceğimizi bir kez daha söylemek isterim. Coğrafik nedenlerden dolayı Süleymaniye’nin İran’la ilişkileri, Erbil’in İran’la ilişkilerinden farklı olabilir. Fakat Kürdistan Bölgesi’nin siyaseti, İran’ın vesayet ve müdahalelerini kabul etmez."

TÜRKİYE İLE İLİŞKİLER

Barzani, röportajın bir bölümünde geride kalan 25 yılda Türkiye için güven kaynağı olduklarını ileri sürdü, "Gelecekte de böyle olacağız" dedi.

Türkiye ile büyük çıkarları olduğunu söyleyen Barzani, "Referandum, doğal hakkımızdır ve Türkiye ile İran Kürtleriyle ilgili değildir. Onlar sorunlarını, içinde yaşadıkları devletlerin hükümetleriyle diyalog yoluyla çözmeli. Ve biz de bu hükümetlere her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 25
  • Tuba 6 yıl önce Şikayet Et
    Barzani karar vermiş!!..
    Cevapla
  • yükselenruh 6 yıl önce Şikayet Et
    abd uşağı filan değil o da sıkışmış durumda senelerdir tek düzgün bir konumu olan adam o bölgede bu adam ama altından kalkamıyor bunun dışında oyunlara açık yönü tetikliyor Allah bilir gerisini bize güvenli bir nokta oldu 10 senedir
    Cevapla
  • erkin asurov 6 yıl önce Şikayet Et
    amarika bunu kendi yaptiriyor ne iknasi
    Cevapla
  • Karakartal 6 yıl önce Şikayet Et
    Haddini bil ey abd uşağı...Yaptığın eylemin sonucundan önce, kendi sonunu düşün...
    Cevapla
  • Pirdaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Padişahların başlarında gördüğün o kavuklar 5 metrelik sarılmış olan kefenleriydi. Sen ne sardın başına, o da senin eteğin mi yoksa!
    Cevapla
  • Tuba 6 yıl önce Şikayet Et
    ...Ey Niyazi katremiz deryaya saldık biz bugün. Derya nice anlasın, ummân olan anlar bizi... Yani arkadaşım o dediğinden bunlar anlamaz. Başındaki de muhtemelen yularıdır..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...