Cepheden ilk fotoğraflar! Göstere göstere vurdular

Türkmen kenti Telafer'i DAEŞ'den geri alacak operasyonda Belçikalı özel kuvvetler askerleri füze ateşlerken görüntülendi.

Cepheden ilk fotoğraflar! Göstere göstere vurdular
Cepheden ilk fotoğraflar! Göstere göstere vurdular
GİRİŞ 21.08.2017 13:09 GÜNCELLEME 21.08.2017 13:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkmen kenti Telafer'i kanlı terör örgütü DAEŞ'den kurtarmak için başlayan operasyon, ikinci gününde. Pazar gününün ilk saatlerinde harekete geçen IrakOrdu birlikleri, ilçenin kıyısındaki mahallelere ulaşmayı başardı. Telafer'in batısındaki birçok mahalle daha şimdiden harebeye döndü.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, Telafer'in doğusundaki Ebu Gaddur köyünde savaşan Belçika özel kuvvetler askerlerinin fotoğrafını geçti. Askerlerin DAEŞ mevzilerine füze atışı yaptıkları görülüyor. Bir asker de insansız hava aracını DAEŞ'lilerin üstüne doğru uçuruyor.

2000 KADAR MİLİTAN VAR

Irak'ta en büyük ikinci kent Musul'un katil sürüsü DAEŞ'den geçen ay kurtarılmasıyla, sıra Telafer'e gelmişti. Haziran 2014'ten bu yana terör örgütünün eline geçen Telafer'de, yaklaşık 2 bin DAEŞ militanının bulunduğu tahmin ediliyor. Yerel kaynaklar, ilçede savaşan teröristler arasında çok sayıda yabancı militanın bulunduğunu ve ailelerinin de Telafer'de olduğunu aktarıyor.

DAEŞ'İN KUZEYDEKİ SON TOPRAK PARÇASI

Telafer'in aylardır dış dünyayla bağlantısı kesilmiş halde. Daha önce Musul'la Suriye'yi birbirine bağlayan Telafer, bugün örgütün Irak'ın kuzeyinde kontrolünde tuttuğu tek toprak parçası.

30.000 İNSAN KAÇTI

2010 sayımına göre savaştan önce 281 insanın yaşadığı Telafer'de nüfusun çoğunluğu Türkmen. İlçede ayrıca Araplar ve Kürtler de yaşıyor. Bugün ise ilçede yaklaşık 100 bin kişinin kaldığı tahmin ediliyor.

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, 30 binden fazla sivil Telafer'den kaçtı. BM, su ve gıdanın tükendiği kentten kaçanların cehennem gibi havada 20 saat kadar yolculuk yapmak zorunda kaldığını bildiriyor.

YORUMLAR 2
  • halk 6 yıl önce Şikayet Et
    biz musulu alamiyorsak yazıklar olsun bize Kendi şehrimizi alamadık lozandaki şartlar bozulmuştu bahane edilip girilmeliydi.
    Cevapla
  • 1071 6 yıl önce Şikayet Et
    elin belcikalisi bile var bi biz yokuz ve o sehir turkmen sehri allah allah basiretin boylesi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi