Çavuşoğlu Barzani ile görüştü!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile görüştü.

Çavuşoğlu Barzani ile görüştü!
Çavuşoğlu Barzani ile görüştü!
GİRİŞ 23.08.2017 20:54 GÜNCELLEME 23.08.2017 21:21
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

IKBY'nin Erbil kentine gelen Çavuşoğlu, Salahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda Mesut Barzani ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmeye, IKBY Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin, İçişleri Bakanı Kerim Sincari ve Dışilişkiler Dairesi Sorumlusu Felah Mustafa katıldı.

Çavuşoğlu'nun, Barzani ile toplantısından sonra İslami Toplum Partisi (Komel) lideri Ali Bapir ile de bir araya geleceği belirtildi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun kentteki temaslarının ardından Erbil Uluslararası Havalimanı'ndan Türkiye'ye hareket etmesi bekleniyor.

Irak ziyareti çerçevesinde dün gece başkent Bağdat'a gelen Çavuşoğlu, önce mevkidaşı İbrahim Caferi ile ortak basın toplantısı düzenlemiş daha sonra da Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Başbakan Haydar el İbadi, Meclis Başkanı Selim Cuburi ve Türkmen yetkililerle bir araya gelmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Abd'ye karşı.. 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd'nin Mattis'le yaptığı çıkarmaya eş zamanlı bir hamle.. Barzani ilk sınavını Sincar 'da PKK/Peşmerge denklemiyle verdi.. Türkiye, Barzani'ye bu sınavdan kaldın dedi.. Şimdi asıl sınavını veriyor.. Abd bir şekilde yalnızlaştırılmaya itiliyor bölgede.. Barzani ya ihtiraslarının kurbanı olarak fesat doğuracak bu bölgede, yada komşularıyla birlik içerisinde geleceğine yön verecek..
    Cevapla
  • venus 6 yıl önce Şikayet Et
    barzaniye nasihat etmis ve uyarmistir diye dusunuyorum.
    Cevapla
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Neden acaba refarandum güvenlik içindir olamaz mı?
    Cevapla
  • Osman 6 yıl önce Şikayet Et
    barzaninin referendum kararı abd. Almanya ve İsrail e hizmet etmektir. Kürtler in devleti türkiye Cumhuriyeti Devleti dir.
    Cevapla
  • Sütçü 6 yıl önce Şikayet Et
    Barzani'yle ne konuşuluyor anlayamadım. Barzani bir piyon onu bu zihniyete getiren ve zorlayan ABD ve küresel güçler .Barzaniyle konuşmakla bir sonuç çıkmaz, boşa uğraşmayın ,bölgede yapılmak istenen bölgenin istikrarsızlığı bunu yapanlar sterejiklerini böyle uyguluyor .Bölge ülkeleri beraberce bir streji üretip bunu engellemenin yollarını aramalı.Bu oylama olacak ve bağımsızlık ilanı da olacak ve ümmet birbirini kıracak .ABD nin Ortadoğu planı bu buna karşı eylem ve çareler aranmalı .
    Cevapla
  • try 6 yıl önce Şikayet Et
    ya sen nerelerdeydin buyuk stratejist....
    Cevapla
  • dede 6 yıl önce Şikayet Et
    herkes piyon bir sen akıllı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi