'Türkiye ile İran'la birlikte 4 bölgede kurulacak'

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kamboçyalı mevkidaşı Prak Sokhon ile başkent Moskova'da yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

'Türkiye ile İran'la birlikte 4 bölgede kurulacak'
'Türkiye ile İran'la birlikte 4 bölgede kurulacak'
GİRİŞ 24.08.2017 20:40 GÜNCELLEME 24.08.2017 20:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rusya, Türkiye ve İran arasında varılan anlaşmanın taraflar arasında yürütülen istişareler neticesinin alınmasını beklediklerini belirten Lavrov, ''İstişarelerin neticesinde Suriye’nin batısında, Doğu Guta’da ve Humus’un ardından İdlib’de dördüncü gerilimi azaltma bölgesinin kurulmasını bekliyoruz.'' dedi.

Lavrov, ABD’nin yeni Afganistan stratejisine ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak, Afganistan’da askeri güç yoluyla yürütülen çabaların ''beyhude'' olduğunu savundu.

Açıklanan yeni stratejinin, ABD’nin Taliban’a yaklaşımına yönelik soru işaretleri yarattığına işaret eden Lavrov, ''Anladığım kadarıyla, ABD, Taliban ile herhangi bir ön şart olmadan temas haline geçebilecek. Bu, Birleşmiş Milletler nezdinde üzerinde uzlaşılan yaklaşıma aykırı bir durum yaratıyor. Umut ediyoruz ki ABD, Taliban’a ilişkin yeni yaklaşımını netleştirecektir.'' değerlendirmesinde bulundu.

Rusya, Türkiye ve İran arasında, Astana'da Mayıs ayında imzalanan anlaşmayla, İdlib'i de içeren dört "gerilimi azaltma bölgesi" üzerinde uzlaşma sağlanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    rus ilk önce sen sağlam dur sözünde dur esada fırsat verme
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır