İsrail açıklamasına sert tepki: Görevine son verin

Sudan Alimler Birliği, 'İsrail ile normalleşme' açıklamalarından ötürü Sudan Başbakan Yardımcısı ve Yatırım Bakanı el-Mehdi'nin görevine son verilmesi çağrısında bulundu.

İsrail açıklamasına sert tepki: Görevine son verin
İsrail açıklamasına sert tepki: Görevine son verin
GİRİŞ 26.08.2017 00:07 GÜNCELLEME 26.08.2017 00:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Alimler Birliği Başkanı Muhammed Osman Salih, yaptığı yazılı açıklamada İsrail ile normalleşme çağrısında bulunan Mehdi'nin istifa etmesi ya da görevine son verilmesi gerektiğini belirtti.

Açıklamada, Devlet Başkanı Ömer el-Beşir'e seslenen Salih, Beşir'den Mehdi'yi hükümetteki görevinden azletmesini istedi.

Sudan Yatırım Bakanı Mehdi, pazar günü katıldığı bir televizyon programında, Filistin meselesinin Arap dünyasını "çok gerilettiğini" savunarak, "Filistinliler topraklarını sattı ve Körfez ülkelerinde Sudanlılara komplolar kuruyorlar." ifadelerini kullanmıştı.

Mehdi ayrıca, Sudan ile İsrail arasında ilişkilerin normalleştirilmesini desteklediğini açıklamıştı.

Hamas'tan konuya dair yapılan açıklamada, "Mehdi'nin açıklamalarını, Filistin'i seven ve direnişini destekleyen Sudan halkının değer, prensip ve asaletine yabancı görüyoruz. Söz konusu açıklamalar, halkımızın stratejik derinliği ile adil davasını temsil eden Arap ve İslam ümmetimizin örflerine aykırıdır." ifadelerine yer verilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • mrd06 6 yıl önce Şikayet Et
    Haklılar. Toprağını satarsan ümmetine ihanet edersen Allah ın gazabına uğrarsın. Tarihte İsrail oğulları vardı ama İsraillilere ülke olma yardımında siz bulundunuz. Acı ama gerçek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti