BM Genel Sekreteri Guterres'ten Gazze çağrısı!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail ablukası altında tutulan Gazze'de ablukanın kaldırılması çağrısı yaptı.

BM Genel Sekreteri Guterres'ten Gazze çağrısı!
BM Genel Sekreteri Guterres'ten Gazze çağrısı!
GİRİŞ 30.08.2017 13:46 GÜNCELLEME 30.08.2017 13:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Antonio Guterres, uluslararası alanda sıkıntılar çeken ve Filistin topraklarındaki insani koşulların kötüye gitmesi üzerine Çarşamba günü ilk ziyaretini Gazze'ye yaptı.

Guterres, insani kriz karşısında Gazze ablukasını kaldırma çağrısında bulundu.

HAMAS GUTERRES'İN ZİYARETİNDEN MEMNUN

Hamas'ın, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in bugün Gazze'ye yapacağı ziyareti memnuniyetle karşıladığı bildirildi. Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'nin İsrail işgal güçleri ile çatışma denklemindeki önemine dikkati çekerek, "BM Genel Sekreteri Guterres'in Gazze ziyareti, uluslararası diplomaside önemli bir işaret" ifadesini kullandı.

PROTESTO EDİLDİ

BM Genel Sekreterliği görevine geldikten sonra bölgeye gerçekleştirdiği ilk ziyareti kapsamında Gazze'ye gelen Guterres, Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı'ndan geçti. Guterres bölgeye geçişi sırasında sınır kapısında bekleyen Filistinli tutuklu yakınlarının "görüşme talebine olumlu karşılık vermemesi" sebebiyle protesto edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • konya 6 yıl önce Şikayet Et
    bu israilin bitişini itlafını bize göster lütfet yarabbi
    Cevapla
  • hizmetkar 6 yıl önce Şikayet Et
    hala Müslümanları oyalıyor lar BM müslümanlar için verdiği hangi karar uygulandı hatta müslümanlar için umut olan bir söz söyleyince hemen bir oyun başlıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak