BM'den Esed ve ABD'ye büyük şok! Resmen belgelendi

BM, Esed rejiminin 4 Nisan'daki Han Şeyhun kimyasal silah katliamında sarin gazı kullandığını teyit ederken, 38 kişinin katledildiği cami saldırısını da ABD'nin yaptığını açıkladı.

BM'den Esed ve ABD'ye büyük şok! Resmen belgelendi
BM'den Esed ve ABD'ye büyük şok! Resmen belgelendi
GİRİŞ 06.09.2017 13:11 GÜNCELLEME 06.09.2017 13:54
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu, Nisan ayında İdlib yakınlarındaki Han Şeyhun bölgesine Esed rejimi tarafından yapılan saldırıda kimyasal silah kullanıldığını açıkladı.

RESMEN BELGELENDİ

Suriye'deki savaş suçlarını araştıran ekip, Esed güçlerine bağlı savaş uçaklarının bölgeye sarin gazı attığını belirtti. Birleşmiş Milletler ayrıca, şu ana kadar Suriye'de 33 farklı çeşit kimyasal silah kullanıldığını ve bunların 7'sinin Esed güçleri tarafından Mart ile Temmuz ayları arasında kullanıldığı belgeledi. Suriye uçaklarının Han Şeyhun'a yaptığı saldırıda yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti.

"38 KİŞİNİN KATLEDİLDİĞİ SALDIRIYI ABD YAPTI"

Komisyon ayrıca, 16 Mart'ta Suriye'nin Halep iline bağlı Cine köyünde 38 sivilin öldüğü hava saldırısını ABD'nin gerçekleştirdiğini bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • destur 6 yıl önce Şikayet Et
    abd terore destek veriyor ambargo uygulamak lazim defolup gitsinler butyn ulkeler anlasip verdigi zararlarin tazmin edip diplomatlarini sınır dışı edelim
    Cevapla
  • Melisa Sinem 35 6 yıl önce Şikayet Et
    Esed rejimi 30 milyon Sünni öldürse yine sıkıntı yok. Çünkü zaten o iş için tutuyor batı Esed'i orada. Amaç israil'in güvenliği ve Sünni Müslümanların iktidarına engel olmak. 50 yıldır ülkeyi sadece %8 azınlık olan Nusayriler yönetiyor. Devletin en kritik yerleri bunlarda. Nusayrilik Hz Ali'nin Allah olduğuna inanan ve kitabul mecmu adında şirk dolu bir kitaba iman eden bir topluluk. Tarihleri boyunca Moğol fransız ve haçlılarla işbirliği içinde olmuştur Müslümanlara karşı
    Cevapla
  • İsmail 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne olacak ki it itin kuyruğuna basmaz
    Cevapla
  • OttoMan 6 yıl önce Şikayet Et
    Eeee BM, Sonuç?
    Cevapla
  • adalı 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD afganistanın yer altı zenginliklerini sömüren,ırak ,suriye de fitne tohumları saçıp milleti birbirine koyup her birine silah mermi tank top satıp silah sanayini güçlendiren katil ülkenin ta kendisidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?