Flaş gelişme! DEAŞ'a ağır darbe vuruldu ama...

DEAŞ'ın 'başkent' ilan ettiği Rakka'da ABD öncülüğündeki koalisyonun operasyonlarında kentin yüzde 65'inin temizlendiği kontrolün bir diğer terör örgütü YPG'ye geçtiği belirtildi.

Flaş gelişme! DEAŞ'a ağır darbe vuruldu ama...
Flaş gelişme! DEAŞ'a ağır darbe vuruldu ama...
GİRİŞ 06.09.2017 19:05 GÜNCELLEME 06.09.2017 19:23
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Rakka operasyonu 3 aydır devam ederken, koalisyon güçlerinin havadan destek verdiği operasyonda Rakka'nın tarihi yerlerinden biri olan Bağdat kapısı, terör örgütü DEAŞ'tan geri alındı.

3 MAHALLEDE ÇOK SAYIDA DEAŞ'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Kentin yüzde 65'i DEAŞ'tan temizlenirken YPG ile DEAŞ arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı belirtildi. Kentin Mensura, Sekene ve Emin mahallelerinde şiddetli çatışmalar devam ederken, Rakka kentinin merkezinde yer alan söz konusu 3 mahallede çok sayıda DEAŞ'lının öldürüldüğü belirtildi. 

TERÖR ÖRGÜTÜ DEAŞ TEMİZLENDİ YERİNE TERÖR ÖRGÜTÜ YPG GELDİ

Rakka'da, DEAŞ'tan temizlenen tarihi Bağdat kapısı, eski Rakka'yı çevreleyen tarihi surların başlangıcın da yer alıyor. Demir korkuluklarla kapalı olan Bağdat Kapısı, 1980’li yıllarda Suriye rejimi tarafından restore edilmiş. 30 metre yüksekliğinde bulunan Bağdat kapısının alınmasıyla güneyden eski Rakka'ya giden yolun kontrolü de tamamen YPG'ye geçti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 23
  • Asi ihtiyar 6 yıl önce Şikayet Et
    Temizlenmiş miş...! Yine takas...!
    Cevapla
  • Bahadır 6 yıl önce Şikayet Et
    Bugün Rusya, Afrin'deki Tel Fırat'ı "güvenli bölge" ilan ederek Türkiye'nin beklenen müdahalesinin önüne geçti. Rus ve Suriyeli askerler yerleşti.
    Cevapla
  • Duy bizi Yarabbi 6 yıl önce Şikayet Et
    Birucize bekliyorum bir mucize Allah'tan gelen insan silahından daha kuvvetli daha yıkıcı zalimlerin başına
    Cevapla
  • Yörük 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah tüm müslümanlara Birgün kardeş olmayı beraber olmayı nasip etsin bunlar olmadıkça da gerçek Müslümanlar olmayacağız zaten inşallah bir gün tek yumruk olmayı başarır ama zor değilmi çünkü bireysel menfaatlerimiz hep imanımızın bir adım önde gidiyor nefsimiz kardeş olmamıza engel oluyor değilmi ah o egolarimiz Varya ah o kahrolası egolarimiz
    Cevapla
  • Bir ruyamiydi 6 yıl önce Şikayet Et
    Hüzünlü bir masal oldun bir varmış birde yokmuş evvel zaman içinde bir Suriye varmış kardeşlerimiz varmış oralarda Birgün bir canavar gelmiş buralara kardeşlerimizin evlerini yıkmış yakmış çocukları öldürmüş yaşlıları öldürmüş gençleri çimen gibi budamiş bizde sanki dilimiz tutulmuş felç geçirmiş gibi kala kaldık kardeş lerimiz baktı yardım et der gibi ama biz döndük acıyı görmemek için hiçbir şey olmamış gibi devam ettik kendi gafletimize Allah'ım bizi affet demeye bile utanıyorum
    Cevapla
  • ME~T~İN 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye gücü yettiği kadar birşeyler yaptı yapmaya da gayret gösterdi
    Cevapla
  • Dünyaya gel 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen Marsta mı yaşıyorsun?3 Milyon istenmeyen Suriye'li var ülkemizde.Suriye'nin bir çok yerinde bize bağlı savaşan gruplar var,sen kalkmış Dede Korkut masalları anlatıyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!