ABD'den Suriye'de skandal hareket!

Rus medyasına göre, ABD'ye ait helikopterlerin Suriye'nin Deyrizor kentindeki bazı DEAŞ'lı komutanları tahliye ettiği öne sürüldü.

ABD'den Suriye'de skandal hareket!
ABD'den Suriye'de skandal hareket!
GİRİŞ 07.09.2017 19:41 GÜNCELLEME 07.09.2017 19:42
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

ABD Hava Kuvvetlerinin, Suriye'nin Deyrizor kentinde bulunan terör örgütü DEAŞ'ın bazı saha komutanlarını bölgeden tahliye ettiği iddia edildi.

20 DEAŞ KOMUTANINI KURTARDILAR

Rus haber ajansı RIA Novosti'nin, adı açıklanmayan askeri ve diplomatik bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, ABD Hava Kuvvetlerine ait helikopterler, ağustos ayında Deyrizor kentindeki 20 civarındaki DEAŞ saha komutanını bölgeden tahliye etti.

BAŞKA BÖLGELERDE KULLANMAK İÇİN GÖTÜRDÜLER

Söz konusu terör örgütü DEAŞ'lı komutanların ve bazı militanların, ABD tarafından "başka bölgelerde" kullanılmak için tahliye edildiği öne sürülen haberde, tahliye edilen DEAŞ'lı komutanlardan 2'sinin Avrupa kökenli olduğu da belirtildi.

DAHA ÖNCE YİNE YAPMIŞLARDI

DEAŞ'lı teröristlerin tahliyesinin Suriye'de ilk kez gerçekleşmediğinin vurgulandığı haberde, mayısta da Deyrizor'dan DEAŞ'lı saha komutanlarının ve bazı Avrupalı paralı askerlerin de tahliye edildiği, haziran-temmuz aylarında ise Rakka'da benzer tahliye operasyonlarının yapıldığı ileri sürüldü.

Beşşar Esed rejimi tarafından salı günü yapılan açıklamada, Deyrizor'un merkezindeki terör örgütü DEAŞ kuşatmasının kırıldığı duyurulmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 82
  • Hilal 6 yıl önce Şikayet Et
    Avruppa varandaşları uyuyor liderlerinin pis işlerini görseler anlarlar.dünta savaşı cıkması büyük oyunun bitmesi demektir.kendi kuyularını kendileri hazırlıyor.hiçkimse zülmün yanında olmaz zalimler er vegeç yok olucaktır
    Cevapla
  • kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    onlar ABD kumutanlarıdır DEAŞlan hiçbir alakası yoktur DEAŞ diye bir şey yok.
    Cevapla
  • Erdoğan 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak bunları kayıt altına alıyoruz gerekeni yapacağız.
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Myanmar için adam toplamaya başladılar bizim ülkede'de faaliyetleri hızlandı. Dünyada bu kadar cahil müslüman varken savaşlar bitmez.
    Cevapla
  • şems 6 yıl önce Şikayet Et
    Onlar DEAŞ komutanlar değil, ABD nin askerleri ve ajanlarıdır. DEAŞ diye bir örgüt yoktur. ABD nin kurduğu paralı askerlerden oluşan paravan örgüt vardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak