Terör örgütü PKK oraya saldırı başlattı!

Terör örgütü PYD/PKK'nın, Suriye'de ABD'nin desteğiyle terör örgütü DEAŞ kontrolündeki Deyrizor iline kuzeyden operasyon başlattığı bildirildi.

Terör örgütü PKK oraya saldırı başlattı!
Terör örgütü PKK oraya saldırı başlattı!
GİRİŞ 09.09.2017 07:41 GÜNCELLEME 09.09.2017 07:43
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, terör örgütü PYD/PKK operasyona Haseke'ye bağlı Kırkyedi beldesi üzerinden başladı.

Haseke'nin güneyindeki Şeddadi'de Cipse konutlarından yönetilen operasyon kapsamında PYD/PKK militanları Kırkyedi beldesinden güneybatıya doğru ilerleyerek Deyrizor'a yöneldi.

DEAŞ'IN KONTROLÜNDEYDİ

İç savaş öncesi yaklaşık 230 bin kişinin yaşadığı Irak sınırındaki Deyrizor'un büyük bölümü Temmuz 2014'ten bu yana DEAŞ'ın kontrolünde bulunuyor.

İL MERKEZİ ESED GÜÇLERİNDE

İl kırsalına hakim olan DEAŞ, il merkezi ve çevresinde de rejim güçlerini kuşatmada tutuyordu.

Beşşar Esed rejiminin haber ajansı SANA, 5 Eylül'de rejim güçlerinin batıdan ilerleyerek Deyrizor il merkezine ulaştığını ve bu bölgedeki 3 yıllık DEAŞ kuşatmasını kırdığını duyurmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Fatih Aydın 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz de böyle bakalım. Suriye'de emperyalistler oyun oynuyor biz yancılar gibi seyrediyoruz. Allah'tan Cerablus, El Bab ve Dabık'ı kurtardık. Öylece kalıverdi
    Cevapla
  • Bozkurt 6 yıl önce Şikayet Et
    Aferin Amerikaya oradaki cahil insanlarla cok guzel oynamasini biliyor.Deas,pkk,ypg ve diger aptallar toplulugu hep kendilerinin kurdugu yonettigi bu aptallarla her istedigini yapip kendini riske atmadan bunlari birbirine gebertip ortadoguda istedigi herseyi rahatca yapip ortadogunun kanini emiyor.Cahil aptallarda amacini bilmedikleri bir catisma ile amerika ve avrupanin cikarlari icin canlarini veriyorlar.Akilsizlar 3 gunluk dunyada adam gibi aileleri ile sevdikleri ile yasayacaklarina geberip gidiyorlar.Amerikada her olen aptal icin sampanyalari patlatiyor.
    Cevapla
  • gresunlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim zalimleri kahreyle
    Cevapla
  • abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    bizde bu oyunlarinizi yuttuk
    Cevapla
  • f.b. 6 yıl önce Şikayet Et
    pkk pyd abd inşallah sonunuz olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki