Türkiye'nin tepkileri ABD'ye taktik değiştirtti

DEAŞ'la mücadeleyi gerekçe gösteren ABD'nin, Suriye'de terör örgütü PKK/PYD'ye askeri yardımları devam ediyor.

GİRİŞ 10.09.2017 14:35 GÜNCELLEME 10.09.2017 15:02
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Haseke'deki AA muhabirinden alınan bilgiye göre, önceki gün askeri  yardım da taşıyan 70 tır, Irak sınırındaki Simelka kapısından sabaha karşı geçerek örgütün kontrolündeki kente girdi.

Haseke'ye gelen konvoyda, tırların açık kasalarına yüklü, brandalarla  örtülmüş ancak kenarları ve arkalarından kısmen görülen askeri araçlar bulunduğu  dikkati çekti.

Tırların üzerindeki toplam 30 askeri aracın 21'i AA muhabiri tarafından görüntülendi.

Akaryakıt tankerlerinin de bulunduğu konvoydaki diğer tırların tümüyle  brandalı olması nedeniyle içlerindeki malzemeler görülemedi.

AA'nın haziran ayı başlarında ABD'nin PKK/PYD'ye silah ve diğer askeri  yardımlarını görüntüleyip haberleştirmeye başlaması ve Türkiye'nin sert tepkisini çekmesinden bir süre sonra görüntü vermemek için yardımlar gece saatlerinde brandalı tırlarla yapılmaya başlandı.

Bundan önce ise 5 Haziran'da 60, 12 Haziran'da 20, 16 Haziran'da 50 ve  21 ile 26 Haziran'da toplam 120, 5 Temmuz'da 82, 9 Temmuz'da 102, 13 Temmuz'da  95, 17 Temmuz'da 100, 22 Temmuz'da 100, 27 Temmuz'da 80, 31 Temmuz'da 100 ve 7  Ağustosta 112 olmak üzere 1021 tır, PKK/PYD bölgesine teslimat yapmıştı. Tırların  bir bölümündeki askeri araç ve gereçler yine görüntülere yansımıştı.

Böylece haziran ayı başından bu yana ABD tarafından yapıldığı ve  içlerinde bazı silahlar ile askeri araç gereçlerin de bulunduğu bilinen toplam  bin 421 tır, DAEŞ'e karşı mücadele bahanesiyle PKK/PYD'ye yardım ulaştırılmış  oldu.

TERÖR ÖRGÜTÜNE VERİLEN SİLAHLAR

AA muhabirinin ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan edindiği belgeye  göre,Suriye'de PKK/PYD'nin de içinde olduğu gruplara verilecek silahlar  listesinde, 12 bin kalaşnikof marka tüfek, 6 bin makineli tüfek ve 3 bin 500 ağır  makineli tüfeğin yanı sıra 3 bin Amerikan yapımı RPG-7 ve bin Amerikan yapımı  AT-4 veya Rus yapımı SPG-9 tanksavar da bulunuyor.

Belgede ayrıca aynı kapsamda değişik kalibreye sahip 235 havan topu,  100 keskin nişancı tüfeği, 450 PV-7 tipi gece görüş dürbünü ve 150 kızılötesi  lazer aydınlatıcı dürbünün terör örgütüne ulaşacağı bilgisi yer alıyor.

Terör örgütü PKK/PYD'nin ABD desteğiyle sürdürdüğü Rakka operasyonu 6  Haziran'da başlamıştı.

PKK/PYD, dün sabah saatlerinde ise DEAŞ işgalindeki Deyrizor'u ele  geçirmek için harekete geçmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 47
  • sbulbul 6 yıl önce Şikayet Et
    tarihte biz böyle yardımları alıp osmanlıya saldıran nice gafiller okuduk. bu işi önceden avrupa yapıyordu, şimdi onların ekonomisi bozuk, bu yüzden abd üslendi ve başarı bekliyor. ama karşısındakinin türkiye olduğunun farkında değil.
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    bu silahların hepsi Türkiye'nin olacak demedi demeyin buraya yazıyorum bak.
    Cevapla
  • NURİ 6 yıl önce Şikayet Et
    abd resmen teröre destek verdiği için yaargılanmalı.....henman dava açılmalı....
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Onların bir planı varsa Allahın da bir planı var. Bakın 15 temmuza! Muthis bir plan 40 yıllık hazırlık ama sonu hüsran elhamdülillah. Buda öyle olacak amerikanin verdiği silahlar kendilerine bela olarak dönecek. İzleyin görün
    Cevapla
  • Asia. 6 yıl önce Şikayet Et
    İki yüzlü abd Allah belasını versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...