Suudi Arabistan'dan sessiz sedasız İsrail hamlesi

Suudi Arabistan Veliahdı Muhammed Bin Selman’ın İsrail’e gizli bir ziyarette bulunduğu iddia edildi.

Suudi Arabistan'dan sessiz sedasız İsrail hamlesi
Suudi Arabistan'dan sessiz sedasız İsrail hamlesi
GİRİŞ 11.09.2017 23:58 GÜNCELLEME 11.09.2017 23:58
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Devlet radyosu başta olmak üzere İsrail basınında yer alan haberlere göre, Suudi Arabistan Kraliyet ailesinden bir prens geçen hafta gizlice İsrail'i ziyaret etti. Haberlerde, bu kişinin Veliaht Muhammed Bin Selman olabileceği öne sürüldü. 

İsrail devlet radyosunun bugün yayınladığı haberde İsrail İletişim Bakanı Eyüp Kara’nın Körfez ülkelerinden ''üst düzey'' bir yetkilinin geçen hafta ülkeyi ziyaret ettiği yönündeki iddiaları doğruladığı ancak ziyaret eden kişinin kimliğine ilişkin bir bilgi vermediği kaydedildi.

Öte yandan Suudi Arabistan’ın Londra merkezli yayın yapan İlaf gazetesi ise İsrail’i ziyaret eden ''üst düzey'' Körfezli şahsın Katarlı olduğunu ileri sürdü.

Suudi Arabistan’dan söz konusu iddialara ilişkin şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da geçen hafta yaptığı açıklamada, ''Arap ülkeleri ile ilişkilerimizde yaşanan gelişme benzeri görülmemiş bir durumda.'' demişti.

Netanyahu, ''Arap ülkeleri ile iş birliğimizin boyutu henüz tespit edilmemiştir ancak her zamankinden çok daha büyük. Bu büyük değişim Filistinlilere rağmen devam ediyor. Maalesef Filistinliler ise herhangi bir çözüme ulaşmak için hâlâ fikirlerini değiştirmiş değiller.'' ifadelerini kullanmıştı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, geçen aylarda da İsrail ile Arap ülkeleri arasında iş birliği ve gelişen ilişkilerin boyutuna dikkati çekmiş, ancak konuyla ilgili ayrıntı vermemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • ..... 6 yıl önce Şikayet Et
    Fesuphanallah!
    Cevapla
  • Şamil 6 yıl önce Şikayet Et
    Osmanliyi ingilize degişen MEKKE emiri şah ismailin torunlari.
    Cevapla
  • ertuğrul 6 yıl önce Şikayet Et
    eee normal Suud kraliyetine mensup mahluklar zaten yahudi kökeninden gelir. Büyük babalarından icazet almaya gitmiştir. Münafık lar için yaşasın cehennem.
    Cevapla
  • Saim çakır 6 yıl önce Şikayet Et
    Suud ailesinin ne mal olduğu belli deilmi Arabistanın parası amerika ülkeye doğru dürüst yatırım yapan yok
    Cevapla
  • ottoman 6 yıl önce Şikayet Et
    onceden gizli yapiyorlardi. simdi ise acik. bunlar osmanliyida aynisini yaptilar... aglama duvarina da gitsin de bari gunah cikarsin mason ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler