Gizemli komutan Türkiye'de PKK'yı çökertecek plan

Türkiye'nin Afrin harekatı hazırlıklarını sıklaştırması terör örgütünün şehirde olağanüstü hale geçmesine neden oldu.

Gizemli komutan Türkiye'de PKK'yı çökertecek plan
Gizemli komutan Türkiye'de PKK'yı çökertecek plan
GİRİŞ 13.09.2017 06:58 GÜNCELLEME 13.09.2017 13:10
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

PKK'nın Arap unsurların bulunduğu karargahların önünde teröristler sızma önlemi alıyor. Teröristler Türkiye olası harekat beklediği Türkiye sınırındaki noktalara ABD'den aldığı ağır silahları sevk ediyor.

PKK SIZMADAN KORKUYOR

PKK, olası Afrin operasyonu engellemek için geçtiğimiz hafta Afrin yakınlarında işgal altında tuttuğu Tel Rıfat kasabasını Suriye rejim güçlerine devretti. Eş zamanlı olarak ise şehirde PKK’lı unsurlar tam teyakkuza geçirildi. Bölgeden yansıyan haberlere göre şu anda Afrin’deki PKK’lıların en çekindikleri konu içlerine bir “sızma” yapılması. PKK’nın en çok korktuğu ise PKK’nın içindeki Arapların oluşturduğu karargahlar. PKK üst yönetimi, bölgede çok sayıda Arap bölgesini işgal etmeleri nedeniyle söz konusu grupların içinden muhtemel bir operasyona destek verilmesinden endişe ediyor.

AĞIR SİLAHLAR KONUŞLANDIRILDI

PKK’nın Afrin’de aldığı diğer önlemler ise şunlar: Afrin giriş ve çıkışlarında bulunan Kıtme ve Dar et İzze kontrol noktalarında siperler kazıldı. Bölgedeki personel sayısı arttırıldı. Bir harekat beklenilen Hatay Kırıkhan karşısındaki Şeyh Hadid, Aktepe karşısındaki Racu ve Kilis karşısındaki Şengal’e yığınak yapıldı. Bu bölgelere ABD’den alınan ağır silahlar konuşlandırıldı.

İKİ DAĞIN ARASINDAN GİRİLECEK

TSK ve ÖSO’nun planladığı Afrin operasyonu iki dağ arasındaki savaşa sahne olacak. Azez’deki Burseya Dağı’ndan Afrin girişindeki Bereket Dağı (Cebel Bereke) arasında uzanan hat kontral altına alınarak Afrin’in dünyadan izole edilmesi amaçlanıyor. 

Gizemli komutan Türkiye’de

PKK’nın teyakkuzu devam ederken Afrin’de soğuk duş etkisi oluşturan bir iddia ortaya atıldı. Uzun süre PKK’yla birlikte hareket eden Arap bir komutanın PKK’nın ABD desteğiyle Suriye’yi bölmeye yönelik adımlarına karşı Afrin’den çıkarak Türkiye’ye geldiği ve Afrin operasyonu için güvenlik birimlerine danışmanlık yaptığı ifade ediliyor. Söz konusu şahsın Ebu Ali kod adlı olduğu bildirildi.

Cihat Arpacık - Yeni Şafak

YORUMLAR 60
  • uzm 6 yıl önce Şikayet Et
    Belkide barzani gibi biridir ve planlarimizi ogrenmesi icin gonderilmis bir ajandir....
    Cevapla
  • emekli 6 yıl önce Şikayet Et
    münbiç hala yerinde dururken afrin deniyor
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    plani deşifre ediyorsunuz diyenler,hiç düşündümüki,deşifre olan planla savaşta savaşildığını,yada acaba bu plan sadece aldatmaca olduğunu,nerde görülmüşki,deşifre olan planla savaş olduğu
    Cevapla
  • el nusraci komutan o 6 yıl önce Şikayet Et
    türkün komutani olamaz, türkün türkten baska komutani olamaz
    Cevapla
  • uzm 6 yıl önce Şikayet Et
    Pyd yi icindeki araplara kirdirmak ne guzel olur...du ama onunda tedbirini almistir morsssat :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama