İsrail, PKK terör örgütü konusunda fena kıvırdı!

İsrail Başbakanı Netanyahu, eski İsrail Genelkurmay Başkanı Yair Golan'ın 'PKK'yı terörist bir örgüt olarak görmediği' sözlerine açıklama getirdi.

GİRİŞ 13.09.2017 11:28 GÜNCELLEME 13.09.2017 11:40
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de yapmayı planladığı "bağımsızlık referandumundan" önce Kürt halkının kendilerine ait bir devlet elde etme yönündeki meşru çabalarını desteklediklerini belirtti.

Netanyahu'nun bürosundan yapılan açıklamada, "Terörizmin her türlüsünü reddeden İsrail, Kürt halkının kendilerine ait bir devlet elde etme yönündeki meşru çabalarını destekliyor" değerlendirmesinde bulunuldu.

İSRAİL: "PKK BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"

Açıklamada, "İsrail, PKK'yı reddediyor ve terörist bir örgüt olarak görüyor" ifadesi de kullanıldı.

AÇIKLAMADA DİKKAT ÇEKEN ZAMANLAMA

Jerusalem Post'un haberinde, Netanyahu'nun bu açıklamayı eski İsrail Genelkurmay Başkanı Yair Golan'ın "PKK'yı terörist bir örgüt olarak görmediği" sözlerinden bir hafta sonra yapmasına dikkat çekildi. Golan, geçen hafta Washington Yakın Doğu Politika Enstitüsünde yaptığı konuşmanın soru-cevap bölümünde, şahsi görüşünün "PKK'nın terörist bir örgüt olmadığı" yönünde olduğunu söylemişti.

İsrail'in 1960'ların başından bu yana Kürt halkıyla iyi iş birliği yaptığını ifade eden Golan, "Ortadoğu'nun kaderiyle ilgili en olumlu gelişmenin, bir tür Kürt oluşumunun -bağımsız bir oluşumun- ortaya çıkması olacaktır" açıklamasını yapmıştı.

GEÇTİĞİMİZ AYDA DESTEK VERMİŞTİ

İsrail Başbakanı Netanyahu, geçen ay da Irak'ta bağımsız bir Kürt devletini desteklediğini belirterek Kürtleri "değerlerini paylaşan cesur, Batı yanlısı insanlar" olarak nitelendirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 44
  • Ramazan 6 yıl önce Şikayet Et
    Büyük pastadan pay kapmak için küçük küçük bölme planlarınız Allahın izniyle boşa çıkacak.
    Cevapla
  • gurbetten 6 yıl önce Şikayet Et
    siyonistler !!
    Cevapla
  • müslüman 6 yıl önce Şikayet Et
    ben kürdüm. Kahrolsun israil ve PKK. ikisi de terör örgütüdür. her ikisi de kürt düşmanıdır. Müslümanlar birlik kurduğu zaman PKK ve israil terör örgütleri yıkılır. kürtlüğü türklüğü 3. planda bırakın artık. 1. insan olmak. 2. müslüman olmak yeter.
    Cevapla
  • Türkiye 6 yıl önce Şikayet Et
    Süper konusdun vallahi bravo iste olmasi gereken sey bu.
    Cevapla
  • Mia 6 yıl önce Şikayet Et
    Neden bu kadar kürt piyon gibi kullanılıp yine kürt ve asırlardır birlikte yaşadıkları aynı kültürü dini paylaştıkları komşu ve hısımlarını öldürüyor anlaşıldı israil 1960 dan beri kürtlerle iyi anlaşıyomuş
    Cevapla
  • Son 6 yıl önce Şikayet Et
    Kürt deyi bahsettikleri bizim Kürtler değil yahudi kökenli Süryaniler Barzani işi tamamlayacak gibi ama sonları hayr olmayacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi