Barzani: Bedel ödemeye hazırız

Mesut Barzani, 25 Eylül'de yapacakları bağımsızlık referandumunun tüm halkın kararı olduğunu belirterek, bedel ödemeye hazır olduklarını söyledi.

Barzani: Bedel ödemeye hazırız
Barzani: Bedel ödemeye hazırız
GİRİŞ 14.09.2017 09:57 GÜNCELLEME 14.09.2017 09:57
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Irak Bölgesel Kürt yönetiminin 25 Eylül'de yapacağı bağımsızlık referandumu kapsamında Akre ilçesinde düzenlenen şenlikte konuşan Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, referandumla ilgili görüşlerini aktardı. Kürt sitelerinde yer alan habere göre Barzani, referandum kararının ulusal ve tarihi bir karar olduğunu, bütün çabalarına rağmen neden Irak'la başarılı bir birliktelik yaşanmadığı sorusunu herkesin sorması gerektiğini belirterek, "Çünkü Irak'ta geçmiş akliyet söz konusudur. Irak ortaklık kabul edecek bir akliyete sahip değil. Referandumun ertelenmesini isteyenler kayda değer bir alternatif sunmuyor. Bunca acı ve kederin ardından Kürdistan halkı kendi kaderini tayin etmek istiyor" dedi.

"BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIZ"

Mesut Barzani, 100 yıldır beklediklerini, kendilerine "Bekleyin" diyenlerin ajandasında hiçbir zaman doğru zaman olmadığını ifade ederek, "Kürdistan halkının kaderini tayin etme vakti gelmiştir. Referandum tüm Kürdistan halkının kararıdır. Hiç kimse bizi bağımsızlık ile ödüllendirmeyecek. Biz 100 yıldır bağımsızlığımız için mücadele ediyor ve bekliyoruz. Bağımsızlığımız için bedeller ödemeye hazırız" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 18
  • bulut 6 yıl önce Şikayet Et
    barzani bize çalışıyor ankara anlaşmasına göre bizim himayemize geçecek
    Cevapla
  • Osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamlar ne içiyosa bende istiyorum herhalde petrol kuyularından çıkan gazdan etkilenip atarlanıyolar sen ancak köy kurdurturlar conilerin gazına gelip konuş bakalım sesini kesmesini biliriz Allah'ın izniyle küçük coni seni
    Cevapla
  • Ramazan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizde ödettirmeye hazırız.
    Cevapla
  • recep 6 yıl önce Şikayet Et
    bir türk olarak nasıl bir ruh halinde isem eminim haberi okuyanların heerkes aynı ruh haline sahiptir . vuralım otadan kaldıralım ancak bu hareketler sadece düşmana yarar bize ise sadece bolca günah ve daha çok düşman kazandırır . eğer uyanık olursak bulunduğumuz coğrafyanın hakimi müminler olur bu da düşmana yaramaz
    Cevapla
  • weli 6 yıl önce Şikayet Et
    demekki kafaya koymuşmuslumani muslumana kirdirip yahudileri yerlestirecekler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!