Barzani'ye son dakika şoku! Bunu hiç beklemiyordu

Irak'ta 2 yıldır toplanamayan IKBY parlamentosu bu akşam toplanıyor. Parlamento toplantısı öncesinde iki büyük Kürt grubu verdikleri karar ile Barzani'ye son dakika golü attılar.

Barzani'ye son dakika şoku! Bunu hiç beklemiyordu
Barzani'ye son dakika şoku! Bunu hiç beklemiyordu
GİRİŞ 15.09.2017 15:48 GÜNCELLEME 15.09.2017 22:46
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Saat 19.00'daki toplantıya saatler kala iki Değişim Hareketi (Goran) ve Kürdistan İslami Topluluk Partisi (Komel) oturuma katılmayacaklarını açıkladı.

Kürdistan Parlamentosu, Kürdistan’ın bağımsızlık referandumunu görüşmek üzere bu akşam toplanıyor. Parlamentoda gerçekleşecek oturum öncesi Goran ve Komel'in tavrı merakla bekleniyordu.

BİZ KATILMIYORUZ

Goran Hareketi Ulusal Konseyi, Goran grubunun Kürdistan Parlamentosu’nun bu akşam saat 19.00'da gerçekleşecek oturumuna katılmama kararı aldı. Goran Sözcüsü Şoreş ''Goran Hareketi parlementerleri, parlamentonun bu akşam gerçekleşecek oturumuna katılmayacak. Bize göre bu oturum yasal prosedüre uygun değil'' dedi.

PARLAMENTO 2015'TEN BERİ KAPALI 

Kürdistan parlamentosu 2015 yılından beri kapalı. Bugün saat 19.00'da 2 yıl aradan sonra ilk kez parlamento toplanmış olacak. Daha önceki toplantı girişimleri 'yeterli sayı yok' denilerek hep iptal edilmişti. Kürdistan Parlamentosu'nun oturumunun gerçekleşmesi için salt çoğunluğun sağlanması gerekiyor. 20 Ağustos 2015’te gerçekleştirilen Kürdistan Parlamentosu’nun son toplantısında salt çoğunluk sağlanamamıştı.

Mesud Barzani referandum kararına siyasi kılıf bulmak için parlamentoya oylama yaptırmak istiyor.

YORUMLAR 35
  • kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    Musul ve Kerkük bizim olur bunada birleşmiş milletler sesini çıkarmaz
    Cevapla
  • Bağer 6 yıl önce Şikayet Et
    O acı ları kim çektirdi dönde bi bak
    Cevapla
  • Lütfi 6 yıl önce Şikayet Et
    İslam ülkeleri Kürt yahudileri öğreniyor.İsrail bayrağı sallayınca.
    Cevapla
  • dogrucu 6 yıl önce Şikayet Et
    demokrasi olmayan yerde referandum kabul edilebilir mi. parlamento kapalı nasıl iş. bizim girip işe el atmamizin zamanıdır
    Cevapla
  • Gamze 6 yıl önce Şikayet Et
    Yahudilerin amacı Irak bölge halkını devlet kurma sevdasıyla iç savaş çıkartıp (Körfez savaşında olduğu gibi) müslüman halkı kırdırmak ve ülkenin zenginliklerii sömürmektir. akıllı olmak gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD'nin oyuyla veto edildi
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler