Tansiyon iyice yükseldi! Hangi ülke nerede duruyor

Barzani'nin referandum kararında ısrarı sonrası tansiyon yükselmeye devam ediyor. Olası bir durum için askeri ve ekonomik yaptırımlar masada...

GİRİŞ 19.09.2017 11:00 GÜNCELLEME 19.09.2017 22:36
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Haber7.com

K.Irak'ın referandum kararında ısrarıyla bölgede sular iyice ısındı. 25 Eylül'de gerçekleştirilmesi planlanan referanduma sayılı günler kala ardı ardına sert mesajlar geliyor.

TEK DESTEK VEREN İSRAİL KONUMUNDA

Türkiye, İran, Bağdat yönetimi ve Mısır referanduma karşı çıkarken görünen yüzüyle ABD, AB, İngiltere ve Fransa'da referanduma karşı çıkan ülkeler arasında... Arka planda ise Batılı ülkeler ve ABD'nin referandumla ilgili farklı hesaplar üzerinde olduğunu biliniyor.

Şu anda K.Irak'taki referanduma destek veren tek ülke ise İsrail konumunda.

EN NET MESAJ TÜRKİYE'DEN

Türkiye, Kuzey  Irak’ta yapılması planlanan bağımsızlık referandumu nedeniyle 22 Eylül’e çekilen Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK) alınacak önlemlere ilişkin ilgili çalışmalara başladı. Şimdiden net tavrını ortaya koyan Türkiye, Barzani'ye “Gereken her adımı atarız” mesajını açık şekilde verdi. Önceki gün sınır birlikleri teyakkuza geçti, Silopi'de tanklar tatbikat yaptı ve namlular Barzani'ye döndü. İlk olarak Habur'un ve petrol hattının kapatılması gündemde...

İRAN'DAN ASKERİ MÜDAHALE HAZIRLIĞI

İran, referandum kararını 'tehlikeli ve provokatif' olarak nitelendirdi ve  olası bir bağımsızlık ilanında sınır kapılarını kapatacaklarını duyurdu. Son olarak ise İran operasyon için Haşdi Şabi güçlerini hazırlıyor.

İBADİ: HAZIRIZ

Irak Yüksek Mahkemesi referandum kararını askıya aldı. Irak Başbakanı İbadi, oylamanın şiddetle neticelenmesi durumunda askeri müdahalede bulunmaya hazır olduklarını söyledi.

SUUDİLERDEN ARABULUCULUK TEKLİFİ

Suudi Arabistan ise Erbil ve Bağdat arasındaki sorunların çözülmesi için diyalog başlatılması noktasında uygun zemin hazırlanarak arabulucu rolünü üstelenebileceğini açıkladı.



BARZANİ PEŞMERGE TAKVİYESİ YAPIYOR

Barzani yönetiminin ise bunlara karşılık, Peşmergeye takviye yaptığı, hendekler kazdırdığı en önemlisi de Irak ordusunu çok iyi bilen ve eski Irak Başbakanı Nuri El-Maliki döneminde Irak Genelkurmay başkanlığı görevini yapan Babekir Zebari’yi Kerkük hattının güvenliğinden sorumlu komutan olarak sahaya yolladığı öğrenildi.

YORUMLAR 37
  • apti 6 yıl önce Şikayet Et
    biz garantör olacağız süper fikir :))))
    Cevapla
  • samet 6 yıl önce Şikayet Et
    Kerkük'ü alacak gerisi boş
    Cevapla
  • Mevanfir 6 yıl önce Şikayet Et
    Ah Barzani klavye ortamında iyi değilim yoksa ben de atar tutardım, asar keserdim. Arkadaş alan almış satan satmış biz daha yeni tehdit ediyoruz! Gerekirse Barzaniye bağımsızlığı biz vaad edecektik ama itraile ingiliz keferesine bırakmayacaktık!! Yavuz ve İdrisi Bitlisi gibi yapmalıydık..
    Cevapla
  • efe 6 yıl önce Şikayet Et
    musulu kerkugu alırız gerısınde ne kuruyorsanız kurun cokta tın
    Cevapla
  • Müslim 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu barzani onca kürdü hayaliyle öldürttürecek israilden dost olmaz bir öğrenemediniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar