Suudi Arabistan'dan Arakan çağrısı

Suudi Arabistan, uluslararası topluma Arakan'daki Müslümanlara yönelik katliamları durdurmak için acilen harekete geçme çağrısında bulundu.

Suudi Arabistan'dan Arakan çağrısı
Suudi Arabistan'dan Arakan çağrısı
GİRİŞ 19.09.2017 19:07 GÜNCELLEME 19.09.2017 19:07
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre, Kral Selman bin Abdulaziz başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, Rohingya Müslümanlarının maruz kaldığı "terör katliamları, acımasız saldırılarla köylerde ve evlerde uygulanan sistematik yıkımı" kınadı.

Hükümetin Arakan'daki durumu "en acımasız ve kanlı terör biçimlerinden biri" olarak nitelendirdiği ve uluslararası topluma şiddet olaylarını durdurmak için acilen harekete geçilmesi, Myanmar'daki Müslüman azınlığa etnik ayrım yapılmaksızın haklarının verilmesi için çalışılması çağrısında bulunduğu belirtildi.

Haberde ayrıca, Suudi Arabistan'ın uluslararası platformlarda Rohingya meselesine destek verdiği, sağlık ve eğitim programlarıyla 50 milyon dolar bağış yaptığı aktarıldı.

Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik katliamlara sessiz kalan Myanmar Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanı Aung San Suu Çii bugün yaptığı açıklamada, 5 Eylül'den bu yana Arakan'da operasyon düzenlenmediğini iddia etmiş, "Myanmar, uluslararası incelemelerden korkmuyor." demişti.

Myanmar ordusunun, silahlı militanlarla mücadeleyi öne sürerek Arakan'da sivillere yönelik düzenlediği saldırılarında, 25 Ağustos'tan bu yana binlerce Müslüman hayatını kaybetti. Myanmar yönetiminin bölgeye giriş çıkışlara izin vermemesi nedeniyle ölen sivil sayısı tam olarak tespit edilemiyor.

Saldırılarda 200 civarı köy, ordu ve Budist milliyetçiler tarafından yakıldı ya da kullanılamaz hale getirildi. On binlerce Arakanlı Müslüman, can güvenliği nedeniyle halen bölgeden uzaklaşmaya çalışıyor. Myanmar'dan kaçan siviller dağlık bölgeler, Naf Nehri ya da deniz üzerinden Bangladeş'e geçiyor.

Bangladeş'e 25 Ağustos'tan bu yana 400 binden fazla Arakanlı Müslüman ulaştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 57
  • yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    azdaha uyu
    Cevapla
  • doğrucu 6 yıl önce Şikayet Et
    Good morninng Saudi Arabian king
    Cevapla
  • umur 6 yıl önce Şikayet Et
    zahmet oldu ne gerek vardı bu açıklamalara başkaları yapıyor zaten siz yorulmayın
    Cevapla
  • ŞAMİLHAN 6 yıl önce Şikayet Et
    gözlerim yaşardı tasmalı abd uşakları arakanı düşünme lütfunda bulunmuşlar.bırakın bu riyakarlıkları.
    Cevapla
  • altar 6 yıl önce Şikayet Et
    ingiliz uşağı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Maskeli saldırgan yalnız değilmiş! Tribün görüntüleri ortaya çıktı
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi