Barzani'yi koruyacak özel kuvvetler kente geldi

ABD bir yandan referanduma karşı açıklama yaparken diğer taraftan Kerkük’e asker gönderiyor. Kenti işgal için gelen asker sayısı bin 700’ü buldu.

Barzani'yi koruyacak özel kuvvetler kente geldi
Barzani'yi koruyacak özel kuvvetler kente geldi
GİRİŞ 22.09.2017 06:36 GÜNCELLEME 22.09.2017 06:38
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

eferandum karşıtı açıklamalara devam eden ABD yönetimi Kerkük’ü işgal için bin 700 askeri bölgeye gönderiyor. Erbil’de mevzilenen özel eğitimli askerler Kerkük’te referandumun engellenmesine karşı görev yapacak. Irak’ın petrol merkezi Kerkük’te halen Barzani ve Talabani’ye bağlı 14 bin peşmerge bulunuyor. ABD’nin Kerkük’ü işgali, referandum ve sonrasında ilan edilecek bağımsız devlet için bölgenin hazır hale getirilmesi olarak yorumlanıyor.

3 BİN KİŞİLİK MÜDAHALE GÜCÜ

Bölge kaynakları ABD’nin toplam 3 bin kişilik müdahele gücünü bölgede bir kaç gün içerisinde mevzilendireceği bilgisini veriyor. 25 Eylül referandumunu sürecin sadece bir etabı olarak değerlendiren Türkmen Cephesi Kerkük Temsilcisi Hazım Devlet referandum sonrası bağımsızlık dosyasının şantaj aracı olarak öne çıkacağını ve Barzani tamam diyene kadar isteklerinin ABD ve İsrail eliyle kendisine ikram edileceğini söyledi. Kerkük başta olmak üzere 6 yerleşim birimine yerleşecek ABD Özel Kuvvet mensuplarına gelişmiş silah ve zırhlı desteği sağlanacak. ABD’nin işgal amaçlı Kerkük’e sevk ettiği askerler için 13 konteynırlık silah ve cephane konvoyu da bölgeye ulaştı.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 89
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Eyy ABD; Ortadoğu ülkelerinin İsraile düşman olmayacak şekilde dizaynı için "ABD askerlerini Irak savaşında ARAP çölllerine sürdün..Uydur kaydır ikiz kuleleri ve Saddam'da kimyasal var bahanesiyle..Yine aynı masallarla İsraile yaranmak için "İRAN'A KABADAYILIK" yapıyorsun..YAZIK Kİ NE YAZIK...!! Koskoca ABD'yi kim yönetiyor bi çıkıp açıklayın artık???
    Cevapla
  • türkkk 6 yıl önce Şikayet Et
    özelköpekler hemide amerikan köpekleri hertaraf itlerle dolu
    Cevapla
  • .... 6 yıl önce Şikayet Et
    Hasbunallahu venimel vekil Bize Allah yeter O ne güzel vekildir. (Ayet)
    Cevapla
  • kaptan 6 yıl önce Şikayet Et
    kerkük petrol yatagi ABD kerkük ü referandum la alamicani görünce asker cikartmaya basladi bence tüm bölge ülkeleri ABD ye kerküke girresensavas cikar askerini al ve irai terk et cagrisi yapmali olmadi barzani yi abd askeriyle brilikte tarihe gömmeli ABD bölgeyi israilin alani olarak isgal pesinde ABD tüm islam ülkelerinin bas düsmanidir
    Cevapla
  • Bahoz 6 yıl önce Şikayet Et
    Savaşmak kolay sanıyorsunuz ama kolay değil şunu unutmayın herkes cennete gitmek ister ama kimse ölmek istemez
    Cevapla
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah'a gerçekten inanan kimseler için ölüm yalnızca Allah'a kavuşmaktır. Bunu bilen insanlar için ölüm korkusu yoktur. Bu işler tankla tüfekle değil iman ile olur gerisi teferruattır.
    Cevapla
  • Birdost 6 yıl önce Şikayet Et
    Birgün mutlaka öleceğiz. Cenabı Allah bize şehit olmayı nasip etsin
    Cevapla
  • sen kimsin 6 yıl önce Şikayet Et
    bahoz ne la? bahoz erdal mı yoksa?
    Cevapla
  • mısafır 6 yıl önce Şikayet Et
    sehıt olmak ısteyen olumden korkmaz cunku sehıtler olmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı