KYB referandumdan desteğini çekti

Daha önce 25 Eylül'deki bağımsızlık referandumuna desteğini açıklayan KYB, şimdi de referandumunun iptali için uluslararası toplumun sunduğu teklifin dikkate alınmasını istedi.

KYB referandumdan desteğini çekti
KYB referandumdan desteğini çekti
GİRİŞ 23.09.2017 19:24 GÜNCELLEME 23.09.2017 19:26
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani genel sekreterliğindeki Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), 25 Eylül referandumunun iptal edilmesi için uluslararası toplum tarafından sunulan teklifin dikkate  alınması uyarısında bulundu. 

KYB Politbüro Sorumlusu Mela Bahtiyar tarafından yapılan yazılı açıklamada, "KYB olarak, dünya, Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin içerisinde olduğu durumu göz önünde bulundurarak, dost ülkeler ve Birleşmiş Milletler'in (BM) sunduğu teklifin dikkate alınması gerektiği kanaatindeyiz. Teklifin dikkate alınması, halkımızın gerçekleştirmek istediği stratejik hedeflere hizmet ediyor."  ifadeleri kullanıldı.

Bahtiyar, KYB'nin bu görüşünü Sabah saatlerinde Kürdistan Demokrat  Partisi (KDP) Politbürosu ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut  Barzani'ye ilettiklerini aktardı.

Süleymaniye ve Kerkük kentinde güçlü bir tabana sahip olan KYB'nin  referanduma 48 saat kala böyle bir açıklama yapması, Barzani'ye desteğini çektiği  şeklinde yorumlanıyor. Açıklamanın sandıklarda hayır oyunun çıkma ihtimalini  artıracağı iddia ediliyor.

IKBY Parlamentosu'nda 18 milletvekiline sahip KYB, 25 Eylül  referandumunda Barzani'ye en çok destek veren 2'nci parti konumundaydı.

YORUMLAR 23
  • Deli04 6 yıl önce Şikayet Et
    Valla niye yalan söylim abd ab bu referanduma karşı çıkıyor sa bırakın yapsın bizde vuralım yönetimi kendimiz atayalım biz onları piyon olarak kullanalım abd pyd ile aynı anda bağımsızlık planlıyor barzani sadece zamanı bozdu aynı fetö gibi zamanı tutuşamadılar...
    Cevapla
  • Amerikan oyunu 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD AB bu olaya karsi degil. Gizli destek veriyorlar. Yemeyiz bu Amerikan oyunlarini.
    Cevapla
  • Aslan 6 yıl önce Şikayet Et
    Barzaniyi yimak icin yaptilar herseyi amac Turkiyeyi ters kose yapmak fakat yine ayaklarina dolasacak hersey
    Cevapla
  • Asalet 6 yıl önce Şikayet Et
    Irakta...ingiliz...ve abd nin ..petrole konma... savasi ...kimse yemiyor bu numaralari... iraki isgal eden abd ...simdide k..ırakı kuklayla barzaniyle...ele gecirip peyrole konmayi planliyor... ingilizi...oradan ...atacak.... plan ...isliyor....
    Cevapla
  • EGELİ 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD Kuveyti işgal eden Saddama oynadığı oyunu oynuyor. İlk önce el altından destek vaadi ile Barzani'yi cesaretlendirerek sonunda onu yalnız bırakarak Kürt halkı üzerindeki etkisini kıracak.Çünkü ABD Türkiye ile işbirliğinden (Türkiye üzerinen petrol satışı vs)dolayı Barzani'yi cezalandırıyor. Yeni muhatab PKK/YPG'nin öününü açıyor.Bundan sonra Kürtlerin temsilcisi hem Suriye hem Irak'ta PKK/YPG . ABD bu marksist /terörist örgütü kendi çıkarları için daha uygun bir partner olarak görüyor. Amaç Türkiye ve İran'ı bu örgüt üzerinden tehdit ederek, .ç karışıklık çıkartmak olacaktır.
    Cevapla
  • evet_isyan 6 yıl önce Şikayet Et
    1- BU açıklama göstermelik KYB de tabanı da oyunu değiştirmez. 2- Referandum ertelensin deniyor. Ertelense ne? Barzani pazarlıklarla kendini daha da güçlendirip bir yıl sonra yapar iki yıl sonra yapar. Devlet kurulmasında 3-*5 yılın ne önemi var. 1804te ilk isyanı yapan Sırplar 1879da bağımsız oldular. Bu hedefler 50 yıllık 100 yıllık süreçler alabilir. Daha geçen yıla kadar BArzaniye her türlü desteği veren körlük bizdeydi. Referandum ertelense de Türkiye gözünü açıp Kuzey Irak'ın kolunu dalını budamalı destek olmamalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır