KYB, referandumun ertelenmesini talep etti!

Irak'ın Kerkük kentindeki Kürdistan Yurtseverler Birliği Teşkilatı (KYB), yarın düzenlenmesi planlanan referandumun ertelenmesini talep etti.

KYB, referandumun ertelenmesini talep etti!
KYB, referandumun ertelenmesini talep etti!
GİRİŞ 24.09.2017 10:16 GÜNCELLEME 24.09.2017 10:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

KYB'nin Kerkük Teşkilatı, Irak Federal Mahkemesi tarafından "anayasaya aykırı" bulunan sözde referandumun kentte düzenlenmesi hakkında yazılı açıklama yaptı.

Daha önce 25 Eylül'deki bağımsızlık referandumuna desteğini açıklayan KYB, Kerkük ve diğer tartışmalı bölgelerde böylesi bir süreçte referandum yapılmasına karşı çıkılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Kürdistan Bölgesinin geneli, Kerkük ve diğer tartışmalı bölgelerde referandumun daha uygun bir zamana ertelenip, dış ve iç destek garanti altına alındıktan sonra yapılmasından yanayız."

İRAN'LA GÖRÜŞME OLDU

Öte yandan Kürdistan Demokrat Partisi'ne (KDP) yakınlığıyla bilinen Basnews'in haberine göre, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, Kerkük kentinde KYB'li yetkililerle bir araya geldi. Süleymani'nin referandumun özellikle Kerkük'te yapılmasına karşı çıkılmasını istediği iddia edildi.

VALİ REFERANDUM YAPILACAK DEMİŞTİ

Irak Parlamentosu tarafından geçen hafta görevden alınan KYB'li Vali Necmeddin Kerim ise dün gazetecilere yaptığı açıklamada referandumun kentte de düzenleneceğini belirtmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • İbrahim İbrahim 6 yıl önce Şikayet Et
    Demedi deme ibrahimmmmm referandum yapılır ortalık çok fena karışır...
    Cevapla
  • hsn 6 yıl önce Şikayet Et
    iran'ın kırmızı çizgileri vardır bunların ağababaları bile o çizgilere yön veremiyor iran'dan izin almadan hiçbirşey yapamazlar bu normaldir
    Cevapla
  • kadir -nadir ustam 6 yıl önce Şikayet Et
    erteleme hikaye aynyerden ıleride gene devam ederler güçlenince türkiyem uyanık olmalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti