IKBY'den sınır hakkında jet açıklama!

Irak Başbakanı İbadi'nin Barzani'ye 3 gün süre vermesinin ve sınır kontrollerini kendilerine devretmelerini istemesinin ardından IKBY'den yanıt geldi.

IKBY'den sınır hakkında jet açıklama!
IKBY'den sınır hakkında jet açıklama!
GİRİŞ 26.09.2017 23:36 GÜNCELLEME 26.09.2017 23:45
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Erbil Uluslararası Havalimanı Müdürü Telar Faik, Irak Başbakanı Haydar Abadi'nin sınır ve havalimanlarının kontrollerinin 3 gün içerisinde Bağdat'a verilmesi şeklindeki talebinin gerçekçi ve uygulanabilir olmadığını söyledi.

Irak Başbakanı Haydar El İbadi, sınır ve havalimanlarının kontrollerinin 3 gün içerisinde Bağdat'a verilmemesi halinde, IKBY'nin çift yönlü tüm uluslararası hava uçuşlarını durduracaklarını söylemişti.

İBADİ'YE CEVAP: UYGULANABİLİR DEĞİL

Erbil Uluslararası Havalimanı Müdürü Telar Faik, uluslararası yasalara göre, IKBY'deki havalimanlarının merkezi hükümete bağlı olduğunu ve uçuşları durdurabileceklerini belirtti.

Telar Faik, “Bağdat'ın söz konusu talebi gerçekçi ve uygulanabilir değil. Merkezi hükümetin memurlarının, IKBY'deki havalimanlarında çalışması mantıklı değil” dedi.

Ulaştırma Bakanı Mevlüd Bawemurad ise, konuyla ilgili Irak Ulaştırma Bakanı görüşerek meseleyi çözmeye çalıştıkları söyledi.

KAYNAK: RUDAW
YORUMLAR 21
  • amaç 6 yıl önce Şikayet Et
    orada bir terör devletinin kurulması demek afrin ve akdenize kadar kurulacak devletin başlangıcıdır. bunlar akdenize indiğinde çin ve rusya ya geçmiş olsun demektir çünkü çin ve rusya artık kuşatılmış demektir.
    Cevapla
  • heval 6 yıl önce Şikayet Et
    sömürü üzeine değil kardeşlik üzerine hukukumuz. yani biz olaylara petrol akışı yani ekonomik olarak bakmıyoruz. bizi bundan anlamıyorlar. ümmet bilinci ile, tek yürek tek yumruk bilincinde kardeşçe harekat etme düşüncesindeyiz..
    Cevapla
  • Dogan 6 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalamış
    Cevapla
  • Momedoglu 6 yıl önce Şikayet Et
    Mantıklı olalım. 1 sınır kapısını kaparsak milyardolarlarca kaybımız petrol inşaat gıda ve dahası. 2 abd ve ingiltere israil şeytan üçgeninin oyununa gelmiş oluruz. Rusya ve iran bizi satar güvenemeyiz. 3 varsayalım girdik ırak hükümeti armut toplamaz bize yar etmemeye çalişir iran destek verir kazanırsak ki uzun süreden sonra olur bu arada yunanlar Ermeniler unutmamalı fırsat bilir ir gibi dalarlar. 4 sabıt daha güçlenerek bu işi halledecez inş. Ne diyor Lavrov abd koreye saldiramaz çünki nükleer silahının var olduğunu biliyor. 5 bırakalım onlarla bagdat ugrassın ki sasdamın alamadığını şimdi bunlarmı alacak.
    Cevapla
  • zaloğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Hah işte aynı senin gibi düşünen insanlar yüzünden hiçbir sözümüz kaale alınmıyor.Ciddi olacaksın,sert olacaksın dik duracaksın.Adam Pkk devleti kurdu sen onu yapma bunu yapma derdindesin.Hatta vatanseverliğini bile sorgulayabilirim senin.
    Cevapla
  • Arkadyalı 6 yıl önce Şikayet Et
    Irakın tek derdi sınır kapısını bize kapatıp petrol akışını kendi eline almak ibadi değilmiydi askerlerinizi Irak'tan çıkarın diyen fazla değil 2 ay önce ..bence çok ani hamleler yapmamak gerek büyük ve ileriyi düşünmek gerek
    Cevapla
  • Adiga81 6 yıl önce Şikayet Et
    Petrol zaten Irak devletine ait. Kuzey Irak, Irak devletinin bir parçası. Yerel yönetime % 17 pay veriyor.
    Cevapla
  • heval 6 yıl önce Şikayet Et
    biz olaylara petrol akışı yani ekonomik olarak bakmıyoruz. bizi bundan anlamıyorsunuz. ümmet bilinci ile, tek yürek tek yumruk bilincinde kardeşçe harekat etme düşüncesindeyiz..
    Cevapla
  • Enes 6 yıl önce Şikayet Et
    Referandum sanki çok mantıklıydı!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu