ABD'den açıklama geldi: Referandumu tanımıyoruz!

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, 'ABD'nin, Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin (IKBY) 25 Eylül'de yaptığı tek taraflı referandumu tanımadığını' açıkladı.

ABD'den açıklama geldi: Referandumu tanımıyoruz!
ABD'den açıklama geldi: Referandumu tanımıyoruz!
GİRİŞ 29.09.2017 22:19 GÜNCELLEME 29.09.2017 23:52
Bu Habere 150 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ülkesinin Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin "tek taraflı referandumunu tanımadığını" duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin (IKBY) gayrimeşru referandumuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

"REFERANDUMU TANIMIYORUZ"

Ülkesinin Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin tek taraflı referandumunu tanımadığını vurgulayan Tillerson, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Oylama ile sonuçlar meşruiyetten yoksundur; biz birleşik, federal, demokratik ve müreffeh bir Irak'ı destekliyoruz. Bu tek taraflı adımın muhtemel negatif sonuçlarından dolayı endişeliyiz. Oylamadan önce hem IKBY'yi hem Bağdat merkezi hükümetini daha verimli bir çerçeve konusunda ikna etmek üzere çalıştık."

Açıklamada bu çabaların IKBY'deki Kürtlerin istikrar ve iyiliğini de gözeterek ortaya konulduğu ancak sonrasında tek taraflı olarak yapılan referandumun yanlış sonuçlara neden olduğu kaydedildi.

"IRAK YÖNETİMİNİ DE GÜÇ KULLANMA İMASINDAN VAZGEÇMEYE ÇAĞIRIYORUZ"

Açıklamasında Tillerson, "Tüm tarafları sakin olmaya ve karşılıklı tehditleri sona erdirmeye davet ediyoruz. Iraklı Kürt yetkilileri merkezi hükümetin anayasal olarak belirlenmiş rolüne saygı duymaya çağırıyoruz. Merkezi yönetimi de tehditleri ve muhtemel güç kullanımı imasını terk etmeye çağırıyoruz. ABD, Irak'ın komşuları da dahil tüm tarafları tek yanlı eylemlerden ve güç kullanımından uzak durmaya davet ediyor." ifadelerini kullandı.

DEAŞ'la mücadelenin henüz bitmediğini hatırlatan Tillerson, Irak'taki güçlerin DEAŞ'la mücadeleye odaklanması gerektiğini vurguladı. Açıklamasının sonunda Tillerson, tüm tarafları yapıcı şekilde Irak'ın geleceğini önceleyen bir diyaloğa çağırdı.

25 Eylül'de IKBY'nin yaptığı gayrimeşru referanduma başta Türkiye olmak üzere birçok komşu ülkeden tepki gelmiş, ABD yönetimi de söz konusu referanduma karşı olduğunu açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 150
  • sag ol 6 yıl önce Şikayet Et
    Rex Tillersonun cevabi bu idi,anlamiyacak bisey degil.'50%' musluman olan Obamanin cevabi 100% evet olurdu.Amerikada her ses mevcut,ama en agirlikli olan heryerde oldugu gibi parasi olanlarin sesi.
    Cevapla
  • Kafkas 6 yıl önce Şikayet Et
    Hayatınız yalan dolan artık 5 yaşındaki çocuklar bile yemiyor lanet olsun sizin gibi ülkeye heryere Barış getirecem diye girip müslüman kanı döktünüz Allah'ın gazabı üzerinizde olur inşallah
    Cevapla
  • Vatandaş51 6 yıl önce Şikayet Et
    39 yaşındayım aceba şu abd nin çöküşünü görecek miyim.nasıl ikiyüzlü bir devletsin sen ya...
    Cevapla
  • Tilki 6 yıl önce Şikayet Et
    Siz halen abd ye inaniyormusunuz.
    Cevapla
  • tersinim gerçeği 6 yıl önce Şikayet Et
    İki yüzlü ABD Artık kimse yemiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam