IKBY: Biz karar almadıkça yapamazsınız!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu, Irak Parlamentosu'nun, 25 Eylül'deki referandum nedeniyle aldığı kararların yasalara aykırı olduğunu iddia etti.

IKBY: Biz karar almadıkça yapamazsınız!
IKBY: Biz karar almadıkça yapamazsınız!
GİRİŞ 30.09.2017 22:42 GÜNCELLEME 30.09.2017 22:44
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Parlamento'da yapılan olağan oturumda, Bağdat'ın Irak Sivil Havacılık Kurumunun talimatıyla Erbil ve Süleymaniye havalimanlarının uluslararası uçuşlara kapatılmasıyla Erbil yönetimine karşı uygulanan diğer kararlar ele alındı.

Siyasi kriz nedeniyle faaliyete geçtikten sonra 2'nci oturumunu düzenleyen Parlamento, oy çokluğuyla bazı kararlar aldı.

"BİZ KARAR ALMADIKÇA UYGULAYAMAZLAR"

Parlamento'dan yapılan yazılı açıklamada, Irak Meclisi'ndeki özel oturumda alınan yaptırım kararlarının yasal olmadığı öne sürüldü.

Açıklamada, IKBY Parlamentosu tarafından herhangi bir karar alınmadığı sürece merkezi hükümetin yaptırım kararlarının bölgede uygulanmasının mümkün olmadığı iddia edildi.

IRAK PARLAMENTOSU'NUN KARARI

Irak Parlamentosu, geçen Çarşamba günü düzenlediği oturumda IKBY'nin 25 Eylül'deki gayrimeşru referandumundan dolayı Erbil yönetimine karşı bazı yaptırım kararları almıştı.

Bunların başında Erbil ve Süleymaniye havalimanlarının uluslararası uçak seferlerine kapatılması, Kerkük ve diğer tartışmalı bölgelere Irak ordusunun gönderilmesi gibi kararlar yer alıyordu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 58
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Ey Barzani Irak merkezi hükümetinin kararları uygulanmıyacaksa bağımsız bir devletsiniz. İstediğinizi yap ozaman da görelim?
    Cevapla
  • feshedilmeli 6 yıl önce Şikayet Et
    ırak parlamentosu da bölücülerden temizlenmeli. kuzey ırak yönetiminin mallarına el konmalı. kuzey ırak dan ıraka girişler tamamen yasaklanmalı. kuzey ırak dan gelecek araçlara vergi ve gümrük konmalı. taki kuzey ırak yönetimi fesedilmeli. petrol dahil hiç bir şey alınmamalı, satılmamalı.
    Cevapla
  • turk 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu barzani ortadan kaldirilmali
    Cevapla
  • Adem 6 yıl önce Şikayet Et
    Gaza gelme bize gel dedik dinlemedin. Artık yapacak birşey yok.
    Cevapla
  • Bahadır Çetin 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu mikrop,çok önceden ortadan kaldırılmalıydı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli: İran-İsrail gerilimi tiyatrodur
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!