Irak ve Barzani anlaştı! Dikkat çeken madde!

IKBY Başkanı Barzani, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcıları Allavi ve Nuceyfi ile Erbil-Bağdat arasındaki sorunların çözüm yolu konusunda 4 madde üzerinde mutabık kaldı.

Irak ve Barzani anlaştı! Dikkat çeken madde!
Irak ve Barzani anlaştı! Dikkat çeken madde!
GİRİŞ 07.10.2017 20:56 GÜNCELLEME 08.10.2017 02:55
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcıları Iyad Allavi ve Usame Nuceyfi ile Süleymaniye kentinde bir araya geldiği belirtildi.

Ofisinden yapılan açıklamada, Barzani, Allavi ve Nuceyfi'nin üçlü toplantısında, Irak'ın içinde bulunduğu mevcut durum ve siyasi gelişmelere bağlı sorunların çözüm yollarını ele aldıkları ifade edildi.

4 MADDE ÜZERİNDE ANLAŞILDI

Açıklamada üç tarafın da "Irak'taki gergin atmosferin yatıştırılması için siyasi partiler ve taraflar arasında görüşmelerin başlaması, görüşmelerin açık bir ajanda üzerinden yürütülmesi, IKBY üzerindeki yaptırımların ivedi bir şekilde kaldırılması ve en yakın zamanda Bağdat ile Erbil arasında toplantıların başlaması." maddeleri üzerinde mutabakata vardığı kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 114
  • Barzani taktikleri 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu taktikleri abd veriyor Barzani ve pkk zaman kazanarak hedeflerine emin adımlarla gidecekler bu bir abd taktigi dir Bu konularda Türkiye yıllarca aynı hatayı yaptı Türkiye nin geldiği nokta orta da Benim tavsiyem Irak Türkiye gibi aptallık yapmasın yaparsa Türkiye gibi bizi kaldırdılar diye aglamasin yani...
    Cevapla
  • Mert 6 yıl önce Şikayet Et
    Görüşmelere başlamadan önce yaptırımlar kalkarsa Barzani kafasına göre takılır.. Irak in istediği şekilde gitmiyorsa yaptırımlar devam etmeli. Barzani ve adamları Anayasayı ihmalden ve vatana ihanetten, devlet kurumlarını ele geçirmekten tutuklanmalı..
    Cevapla
  • mongol 6 yıl önce Şikayet Et
    barzani zamaz kazanmzya calışıyor
    Cevapla
  • hükmü yok 6 yıl önce Şikayet Et
    Görüşmeyi yapan Irak hükümeti değil, Irak Cumhurbaşkanı yadımcıları. Anayasaya göre Irak Cumhurbaşakanı zaten IKBY elinde. Yani, körlerle sağırlar, birbirini ağırlar, olmuş.
    Cevapla
  • heval 6 yıl önce Şikayet Et
    anlaşma oyalamadan başka bir şey değildir. biz bunu daha ne zaman anlayacağız
    Cevapla
  • hevalno 6 yıl önce Şikayet Et
    kim kimi oyalıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu