Esed yol açtı! Türkiye sınırına gelip, saldırdılar

Suriye'de Esed rejimi, Hama-İdlib hattında terör örgütü DEAŞ'ın yüzlerce militanı ve onlarca zırhlı aracına koridor açarak İdlib'in yakınlarındaki bölgeye geçişlerini sağladı.

Esed yol açtı! Türkiye sınırına gelip, saldırdılar
Esed yol açtı! Türkiye sınırına gelip, saldırdılar
GİRİŞ 10.10.2017 14:00 GÜNCELLEME 10.10.2017 16:03
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Yerel kaynaklara göre, Esed güçleri İdlib'in güneyinde yer alan Hama'nın doğu kırsalında kuşatmada tuttukları DEAŞ'a koridor açarak güvenli geçiş sağladı. DEAŞ'ın yüzlerce militan, 20 ağır silahlı pikap ve zırhlı personel taşıyıcı, 3 tank ve birkaç Z23'ten (Şilka) oluşan konvoyu koridordan hızla kuzeye ilerledi.

DEAŞ konvoyu, Türkiye sınırındaki İdlib'in güney uçlarında bulunan alana girerek buradaki rejim karşıtı askeri gruplardan Heyet Tahrir Şam ve bazı muhalif unsurlara beklemedikleri bir saldırı düzenledi.
 
DEAŞ ilk saldırıda ele geçirdiği Semakiyye, Tuffaha, Biyud, Mesluhiyye, Kasr ibn Vardan köyleri ile Endrin kontrol noktasında hakimiyeti  kaybederken, Duş, Rihcan ve Um Miyal bölgelerine halen sahip.
 
Taraflar arasında şiddetli çatışmalar sürüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • TürkMücahid 6 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar ne diyor mu işe ??? Hani İdlib'in dışı sizin korumanızda idi !
    Cevapla
  • kobra 6 yıl önce Şikayet Et
    elbette,yahudi.kirintisi.esed.kapi ları.acacak cunku.esed.bir.yahudi asıllıdır,musluman,degildir kafir dır,o. dağ,faresi.bunlar.devletleri ni.parcalayan.vatan.hainleridir başka.bir,sey.olamaz.soysuz it,kirintilari.vahsiler.
    Cevapla
  • hamooo 6 yıl önce Şikayet Et
    yani varya diyecek söz bulamıyorum madem öyle o zaman neden daha önce koridor açmadı çıkıp gitseydi DEAS idlibe Ben bu haberin doğruluğuna şüpheyle bakarım Türkiye idlibe girince ABD ve medyası oyun bozmaya çalışıyor
    Cevapla
  • can 6 yıl önce Şikayet Et
    esed piyonu değil rusun oyununa geliyoruz önce afrin ve münbiçe girmeliydik idlip bizim çıkarımıza değil zararımıza bu kesin hiç fikir üretip edebiyatla iknaya gerek yok
    Cevapla
  • Tayfun 6 yıl önce Şikayet Et
    Esedi bir hic uğruna kendimize düşman ettik. ABD ve iran'in oyununa geldik
    Cevapla
  • Koc 6 yıl önce Şikayet Et
    Esed ve deaş abd ile beraber zaten bunu bütün dünya biliyor söylüyor.bir tek chp liler kabulnenmiyor .bu kadar cehalet olmaz arkadaş .yuh yuh
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı