KDP'li vekiller: Bağdat'a dönmeyeceğiz!

Irak Parlamentosu'nda 25 milletvekili bulunan Kürdistan Demokrat Partisi, Irak merkezi hükümetinin aldığı yaptırım kararlarından vazgeçmemesi halinde Bağdat'a dönmeyecek

KDP'li vekiller: Bağdat'a dönmeyeceğiz!
KDP'li vekiller: Bağdat'a dönmeyeceğiz!
GİRİŞ 10.10.2017 18:48 GÜNCELLEME 10.10.2017 18:48

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Irak merkezi hükümetinin gayrimeşru referandum nedeniyle Erbil yönetimine karşı aldığı yaptırım kararlarından vazgeçmediği takdirde milletvekillerinin Bağdat'a dönmeyeceğini bildirdi.

Irak Parlamentosu KDP Başkanvekili Sözcüsü Renas Cano, Erbil'de düzenlediği basın toplantısında, Irak merkezi hükümetinin 25 Eylül'de yapılan referandum nedeniyle aldığı yaptırım kararlarından vazgeçmeyip her gün bir yenisini eklediğini ifade etti.

Durumu değerlendirmek için KDP milletvekillerinin bir toplantı gerçekleştirdiğini belirten Cano, söz konusu toplantıda "yaptırım kararından vazgeçilmediği ve izlenen tutum değiştirilmediği müddetçe Bağdat'a dönmeme ve parlamento oturumuna katılmama kararı aldıklarını" söyledi.

Milletvekili sayısının 328 olduğu Irak Parlamentosu'da, KDP'nin 25 sandalyesi bulunuyor.

Irak merkezi hükümeti, Irak Kürt bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) gayrimeşru referandumu nedeniyle başta Erbil ve Süleymaniye havalimanlarındaki uluslararası uçuşların askıya alınması olmak üzere Erbil'e karşı bir dizi yaptırım kararı almıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler