Irak'tan Barzani'nin isteklerine cevap!

Tartışmalı bağımsızlık referandumunun ardından IKBY’den gelen diyalog çağrılarına Bağdat ön şartlarla yanıt verdi.

Irak'tan Barzani'nin isteklerine cevap!
Irak'tan Barzani'nin isteklerine cevap!
GİRİŞ 12.10.2017 18:05 GÜNCELLEME 13.10.2017 09:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Irak merkezi hükümeti, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’yle (IKBY) görüşmek için bir dizi ön şart sıraladı.

Irak hükümetinin sözcüsü, IKBY’nin öncelikle "ülkenin birliğini kabul etmesi" gerektiğini vurguladı. "Bölgedeki yerel yöneticiler federal hükümet özellikle petrol ihracatı, güvenlik ve sınır koruma konularında hakimiyetini kabul etmeli" dedi. Bunların diyalog için ön şart olduğunun altını çizdi.

BARZANİ'NİN İSTEKLERİ

Gece yayımlanan açıklamada Erbil yönetimi havaalanları, sınırlar ve bankalarla ilgili konuları Bağdat'la görüşmek istediğini duyurmuştu. Açıklamada, "Bu toptan cezadan kaçınmak için, [Irak Başbakanı] Haydar İbadi'yi tekrar davet ediyoruz. Irak Anayasası çerçevesinde her türlü diyalog ve müzakereye hazırız" ifadesi kullanılmıştı.

Geçen ayki tartışmalı bağımsızlık referandumunun ardından, Bağdat yönetimi IKBY'yi izole etmeye çalışıyor. IKBY'deki dış uçuşları ve bölgedeki bankalara döviz satışını yasaklayan Irak merkezi yönetimi, Erbil'den sınır kapılarının kontrolünü de istedi.

Irak Merkezi Hükümeti'nin yayınladığı ültimatom kapsamında sınır kapıları, petrol sahaları ve havalimanlarının devri öncelik taşıyor.

YORUMLAR 1
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    barzanin mezhebide, dinide, ırkıda yahudiliktir kürtleride israile hizmet için kullanmaktadır. fetönün türklüğü ve müslümanlığı neyse barzaninin kürtlüğü ve müslümanlığıda odur yani yahudilere hizmettir. kürtleri yahudilere hizmet ettirdi, ettiriyor, ettirecek onların uşağı ve kölesi yapacaktır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!