Trump'tan İran Devrim Muhafızları kararı

ABD Başkanı Donald Trump, İran Devrim Muhafızlarını teröre destek verdiği gerekçesiyle yaptırım listesine aldıklarını açıkladı.

Trump'tan İran Devrim Muhafızları kararı
Trump'tan İran Devrim Muhafızları kararı
GİRİŞ 13.10.2017 20:01 GÜNCELLEME 13.10.2017 22:36
Bu Habere 116 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray'da yeni İran stratejisini ilan eden Trump, İran Devrim Muhafızlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bugünden itibaren İran'a karşı daha sert bir tutum içine girdiklerini vurgulayan Trump, "(İran'a karşı yeni) Stratejimizi uygulamaya, geç kalmış bir adım olan İran Devrim Muhafızları ordusuna sert yaptırımlar getirmekle başlıyoruz. Hazine Bakanlığını, tüm Devrim Muhafızlarına daha ileri yaptırımlar getirmesi konusunda yetkilendiriyorum." dedi.

İran'dan sert tepki: Bu, savaş ilanı olur

Trump, Devrim Muhafızlarını, Ortadoğu'da terörü yaymakla suçlayarak "Bunlar, Suriye'deki diktatörü silahlandırma, bölgedeki sivillere saldırması için destekledikleri unsurlara füze ve silah temin etme ve Washington DC'deki bir restoranı bombalama planı yapma gibi unsurları içeriyor." ifadesini kullandı.

HAZİNE BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC), İran Devrim Muhafızları Ordusunu (DMO) küresel terörizme ilişkin Başkanlık Kararnamesi ve Amerika’nın Düşmanlarına Yönelik Yaptırım Yasası kapsamına aldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada "OFAC, DMO’nin 25 Ekim 2007'de 13224 nolu Başkanlık Kararnamesi gereğince yaptırım listesine alınan Devrim Muhafızları Kudüs Kuvvetine yardım faaliyetleri, Hizbullah, Hamas ve Taliban olmak üzere birçok terör örgütüne yardım faaliyetlerinden dolayı yaptırım listesine alındı." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada DMO'nun, Kudüs Kuvveti birliklerine eğitim, personel ve ekipman yardımı yaptığı kaydedildi.

Bakanlık ayrıca DMO veya İran ordusuna destek veren ve kitle imha silahlarının yayılmasına yardım eden dört kuruluşu daha yaptırım listesine aldığını açıkladı.

Açıklamada sözlerine yer verilen ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, İran'ın dünyanın en büyük terör destekçisi olmasında DMO'nun rolünün büyük olduğunu belirtti.

YORUMLAR 116
  • BABA. 6 yıl önce Şikayet Et
    Yine aynı senaryo.Böyle saçmasapan havadan tehditlerle korku salarak. Ülkelere silah satarak sömürme politikası .Artık bu senaryo bayatladı ey amerika.Sende anlıyorsunki bu sömürüler olmadıkça ABD batacaktır..Zaten ekonomisi batmış durumda.Bir zelzele yeter.İran asla taviz vermemeli.
    Cevapla
  • Cengiz Y 6 yıl önce Şikayet Et
    Tüm İslam ve Türk devletleri ABD'yi ve İsrail'i terör devleti ilan etmelidir.Zaten onlar birbirine girmeye başladılar.
    Cevapla
  • SelahadDin 6 yıl önce Şikayet Et
    trump dene şaklaban. kafayı mı yedin. en az iran kadar sende teröre destek veriyorsun. al pyd ,pkk ve fetöye desteklerine bak. ve DEAŞI abd nin kurduğunu kendin söyledin. ülke yönetmek şaklabanlıktan farklı olsa gerek. iranın sicili de en az DEAŞ kadar ve abd kadar KANLIDIR
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    asıl kendi teröre destek veriyor. seninde vaktin gelecek terör devleti abd...
    Cevapla
  • İzzet 6 yıl önce Şikayet Et
    Teröre en büyük destekçisi sizsiniz pkk ya yıllardır siz verdiniz deaş sizin eseriniz kendiliginden çıkmadı herhalde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini