ABD'den Kerkük açıklaması geldi: Uyarıyoruz!

ABD Savunma Bakanlığı Kerkük'te son gelişmeler ile ilgili yaptığı açıklamada taraflara tansiyonu düşürme çağrısı yaptı. ABD'nin 'uyarıyoruz' ifadesi dikkat çekti.

GİRİŞ 16.10.2017 05:18 GÜNCELLEME 16.10.2017 10:17
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Kerkük’te yükselen tansiyon ile ilgili taraflara gerginliği artıran adımlardan kaçınma çağrısı yaparken, Irak’ın toprak bütünlüğünden yana olunduğu kaydedildi.

"TÜM TARAFLARI UYARIYORUZ! ŞİDDET KULLANMAYIN"

AA muhabirine açıklama yapan Pentagon Orta Doğu masası sözcüsü Binbaşı Adrian Rankine Galloway, "Tüm taraflara gerginliği artıran adımlardan uzak durması çağrısında bulunuyoruz. Hangi taraf olursa olsun şiddet kullanımına karşıyız. DEAŞ ile mücadeleden alıkoyacak ve Irak’ın istikrarının altını oyacak istikrar bozucu adımlara karşı uyarıyoruz.”

"DİYALOG EN İYİ YOL"

ABD’nin, Irak’ın toprak bütünlüğünden yana olduğunu kaydeden Binbaşı Galloway, "Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin talihsiz tek taraflı referandum kararına rağmen devam eden tansiyonu düşürmek ve uzun süredir söz konusu olan sorunların Irak anayasası çerçevesinde çözülmesi için en iyi seçenek diyalogdur." dedi.

ABD’nin DEAŞ ile mücadeleye odaklandığını ifade eden Binbaşı Galloway, tüm bölge aktörlerine de DEAŞ ile mücadeleye odaklanması çağrısında bulundu.

YORUMLAR 74
  • Özet 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD. Kaybettin. Haydi Güle güle.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Gelişmeler istediği gibi olmayınca, diyalog diyor zorba katil. Bu akan kanın tek musebbibi sensin katil şeytan ABD.
    Cevapla
  • grey 6 yıl önce Şikayet Et
    okyanus ötesinden uyarıyormuş,silah desteği verdiği pkk için ne düşünüyor,yılların müttefik dediği Türkiyeye attığı kazık için ne düşünüyor
    Cevapla
  • dimi 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD, AB ve israilin eğitip silahlandırdığı peşmergelerin perişan bir halde kerkükten kaçışını görüdüklerinde yanlış ata oynadıklarını ve peşmergeye güvenilmeyeceğini gördüler... şuan içlerinden ah vah ediyorlardır.. bundan sonra nasıl hareket edeceklerini tekrardan peşmergeyi destekleyip desteklemeyeceklerini kara kara düşünüyorlardır.. şahsi fikrime göre pyd ve ypg de bu kaçıştan payını alacak ve pyd, ypg ye yapacakları yardımları azaltacaklardır... çünkü aynı kaçış onlar içinde geçerlidir..
    Cevapla
  • Memocan 6 yıl önce Şikayet Et
    Hepinizi yorum yapanları seviyorum. Bu milleti dize getiremezler, bu fırsatçı egoist batılılar. Savaşırız sonuna kadar.. bizi tanımıyorlar.. hayal görüyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!