'Suriyeli mülteciler ülkesine dönsün'

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Suriyeli mültecilerin ülkelerine güvenli bir şekilde dönmeleri konusunda uluslararası topluma yardım çağrısında bulundu

'Suriyeli mülteciler ülkesine dönsün'
'Suriyeli mülteciler ülkesine dönsün'
GİRİŞ 16.10.2017 17:42 GÜNCELLEME 16.10.2017 17:53
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Avn, uluslararası topluma  "Suriyeli mültecilerin ülkelerine güvenli bir şekilde dönmesine imkan sağlama" çağrısı yaptı. 
 
Cumhurbaşkanı Avn, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) beş  daimi üyesiABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa'nın Lübnan'daki büyükelçilerini  kabul etti.
 
Görüşmenin ardından yaptığı yazılı açıklamada Avn, "BM ve uluslararası  toplum, mültecilerin Suriye'deki istikrarlı, ulaşılabilir ve tansiyonun az olduğu  bölgelere güvenli bir şekilde dönmesi için her türlü çabayı göstermelidir."  ifadelerini kullandı.
 
Avn açıklamasında, "Lübnan'daki Suriyeli mültecilerin, ülkeye yönelik  siyasi, ekonomik ve güvenlikle ilgili tehdit oluşturduğunu ve mültecilerin  Lübnan'daki iş gücüne olumsuz etkisi olduğunu" belirterek, "Lübnanlılar arasında  işsizliğin arttığını ve uluslararası toplumun bu sorunun çözümü konusunda  Lübnan'a yardım sağlaması gerektiğini" kaydetti.
 
Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil'in de katıldığı görüşmede, Rusya,  Çin, Fransa, ABD ve İngiltere büyükelçilerinin yanı sıra BM Lübnan Özel Temsilci  Yardımcısı Philippe Lazzarini, Avrupa Birliğini temsilen büyükelçi Christina  Lassen ve Arap BirliğiTemsilcisi Abdurrahman Sulh hazır bulundu.
 
Öte yandan Lübnan basınında geçen hafta yer alan haberlerde Lübnan  Dışişleri Bakanlığının mültecilerin ülkelerine dönmeleriyle ilgili bir taslak  üzerinde çalıştığı ve bu taslağın bakanlar kurulunda ele alınacağı ifade edildi.
 
İddia edilen taslağın, "mültecilerin'' gruplar halinde aşamalı olarak Suriye'deki güvenli bölgelere taşınmasını içerdiği ve mültecilerin dönüşünü  hızlandıracak koşulların sağlanmasını hedeflediği belirtildi.
 
BM rakamlarına göre, Lübnan'da 1,2 milyon civarında Suriyeli mülteci  bulunuyor. Lübnan makamları bu rakamın 1 buçuk milyondan fazla olduğunu ifade  ediyor. Lübnan'ın, nüfusuna oranla en fazla sayıda Suriyeli mülteciye ev  sahipliği yaptığı belirtiliyor.
 

YORUMLAR 18
  • can 6 yıl önce Şikayet Et
    bence hepsi avrupaya gitmeli zaten ülkelerini sevmedikleri için kaçtılar
    Cevapla
  • Batmanli 6 yıl önce Şikayet Et
    Bencede ya kapıyı açsınlar onlara avrupaya çünkü daha iyi imkanları olur yada kendi ülkelerine gitsinler çünkü onlarda rahat eder hemde türkiye çünkü bu kira parası milletin belini büktü umarım bu savaş biterde onlarda kendine bir gelecek hazırlar gerçekten çok zor savaşın içinde olmak hele ailen çocuğun varsa
    Cevapla
  • Atakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Adam haklı bir mülteci günde üç öğün bir dolardan üç dolar bir milyon iki yüzbin kişi eder günlük birmilyon ikiyüzbin dolar bunu altı yıl olarak hesaplarsan ortaya çok büyük rakamlar çıkar Avrupalı Mültecilerin önüne bizi Ürdünü ve Lübnan ı set olarak kullanıyor yeterki kendi halkının huzuru refahı asayişi bozulmasın diye
    Cevapla
  • Mert07 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizdekileride gönderin bi zahmet
    Cevapla
  • nevşehirli 6 yıl önce Şikayet Et
    evet nevşehirdekierde gitsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak