Barzani'nin bayrağı Meclis'ten böyle indirildi

Kerkük İl Meclisi'ndeki IKBY bayrağının, Iraklı güçler tarafından indirilme anları görüntülendi.

GİRİŞ 17.10.2017 10:05 GÜNCELLEME 17.10.2017 10:07
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Bağdat hükümetine bağlı orduların dün gerçekleştirdiği Kerkük operasyonu başarıya ulaştı. Akam saatlerinde Valilik binasının alnımasıyla büyük ölçüde kontrolü sağlayan Irak Ordusu, valiliğin de alınmasının ardından İl Meclisi'nde IKBY bayrağını indirdi.

IKBY BAYRAĞI EYRİNE IRAK BAYRAĞI

Valiliğin ardından İl Meclisi binasına giren askerler, oturum salonunda bulunan başkanlık koltuğunun arkasındaki bayrakları indirerek yerine Irak bayraklarını çekti. Göndere düğümlenmiş bayraklar, askerler tarafından bıçakla kesilirken yerine Irak Merkezi Hükümeti'nin bayrakları asıldı.

IRAK'IN KERKÜK ZAFERİ

Gün boyunca Irak ordusunun ilerleyişi sürmüş ve akşam saatlerinde tüm Kerkük’te kontrol sağlanmış, kısa süre içerisinde kamu binaları, askeri üsler, ve santralleri ele geçirmişti. Peşmerge güçleri ise karşı koymadan Erbil ve Süleymaniye'ye çekilerek Kerkük’ü boşaltmıştı.

YORUMLAR 19
  • berat 6 yıl önce Şikayet Et
    Hayir arkadaşlar hiçbirinizin yorumu tutmadi !!! Deaş, Amerika izni ile vurmaya başladi . sonrasi mi? irak ordusu yetersiz denilecek, Suriyede olduğu gibi PEŞMERGE VE PKK, DEAŞ ile savaştirilacak . sonrasi . DEAŞ VE PKK HERYERDE ANLAŞTIĞI GİBİ BURADA ANLAŞIP BÖLGEYI PEŞMERGE VE PKK YA BIRAKACAK VE YINE DÜNYADA EN DIRENEN KİŞILER GÖSTERILIP O BÖLGELER ONLARA PEŞKEŞ CEKILECEK. KÜFRÜN OYUNLARI BİTMEZ,BIZ MÜSLÜMANLAR UYANMADIKÇA. ABD İÇIN BARZANİ VE İBADİ BİRDİR. ALLAH ISLAMA VE ÜLKEMIZE YARDIM ETSİN ..
    Cevapla
  • Karakartal 6 yıl önce Şikayet Et
    Henüz yeni başlıyor. Abd ve şer odakları bunu hazmedemezler. Irak buralara takviye yapmalı. Yoksa Terör örgütlerini her an harekete geçirebilirler. Türkmenler acilen SİLAHLANDIRILMALI dır...
    Cevapla
  • Mocca 6 yıl önce Şikayet Et
    Devlet mi? Bunlardan ne köy olur ne kasaba.
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Barzo evdeki bulgurdan da oluyor. Madem savaşmaya yüreğin yok neden dikleniyorsun?
    Cevapla
  • demir ersoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Kerkük valisi Saddam ın ininemi girdi nereye saklandı acaba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi