Barzani'den sonra sıra onlarda! Harekete geçildi

Irak güvenlik güçleri, ABD ve İsrail'in taşeron terör örgütü DEAŞ'ın dün ele geçirdiği Kerkük'ün batısındaki 2 köyü geri almak için hazırlıklara başladı.

GİRİŞ 17.10.2017 14:08 GÜNCELLEME 17.10.2017 22:17
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

ABD, Kerkük'ün İran destekli Haşdi Şabi'nin kontrolüne geçirilmesinin önünü kesmek için harekete geçerek, Ortadoğu'da haritayı yeniden şekillendirmek için taşeron terör örgütü DEAŞ'ı sahaya sürdü. 

Kerkük'te Barzani yönetimine karşı yapılan kritik operasyon sırasında, ABD ve İsrail'in sahadaki yüzü terör örgütü DEAŞ militanları, kentin Ed-Dibs ilçesine bağlı El-Milh ve Et-Tuveyliğa köylerini ele geçirmişti. 

IRAK VE HAŞDİ ŞABİ GÜÇLERİ BÖLGEYE ULAŞTI

Kerkük emniyetinden Yüzbaşı Hamid el-Ubeydi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, binden fazla kişiden oluşan fedaral polis ve Haşdi Şabi güçlerinin Ed-Dibs ilçesine ulaştığını ve DEAŞ militanlarının yayılmasını önlemek için burada konuşlandığını söyledi.

Ubeydi, güvenlik güçlerinin DEAŞ'ın ele geçirdiği söz konusu iki köye operasyon başlatmak ve Peşmerge kontrolündeki hapishanelerden kaçan militanları yakalamak için hazırlık yaptığını ifade etti. 

SİVİLLER EVLERİNİ TERK ETMEYE BAŞLADI

Öte yandan Yüzbaşı Cebbar Hasan ise Ed-Dibs ilçesi ve çevre köylerdeki yüzlerce sivilin, Irak güçleri ile DEAŞ arasında yaşanacak muhtemel çatışmalardan kaçmak için evlerini terk ettiğini belirtti. 

BÖLGEDEKİLER PANİK İÇİNDE

Hasan, emniyet güçlerinin, "DEAŞ'ın ilçe içlerine ilerleyemeyeceği" şeklinde telkinlerle bölge sakinlerini rahatlatmaya çalıştığını dile getirdi.

Irak güçlerinin Kerkük'e yönelik askeri operasyonları nedeniyle oluşan boşluğu fırsat bilen DEAŞ militanları, dün kent merkezinin 45 kilometre batısında yer alan Ed-Dibs ilçesine bağlı El-Milh ve Et-Tuveyliğa köylerini ele geçirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 28
  • 42konya 6 yıl önce Şikayet Et
    demekki daes denen bu kuklaları kim kullanıyormuş şüphesiz haydut ve teröristlerin kurduğu abd denen teröristler...
    Cevapla
  • boran 6 yıl önce Şikayet Et
    DEAŞ dedikleri kişiler resmen Amerika askerleri geride deaş kıyafetleri giyip deaş diye yuturmaya kalkıyolar hani abd deaşle mücadele ediyordu nerden gecdi oraya birden akıl mantık var bu deaş dedikleri Amerikan askerleri bunu bilmeyecek ne var deaş dediğin kaç kişi hiç bitmiyo
    Cevapla
  • Loristan 6 yıl önce Şikayet Et
    Barzani tc 50 yıllık prtrol imzaladi amrikaya sormadan faturası barzaniye ağır oldu
    Cevapla
  • mustafagenç 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD kankası DEAŞ 'a silah ve mühimmat takviyesi yapmazsa ben hiç birşey bilmiyorum.
    Cevapla
  • halis 6 yıl önce Şikayet Et
    TSK Irak ordusuna yardım etsin deaşe karşı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor