Barzani'nin sinsi planı!

Irak merkezi hükümetine bağlı güvenlik güçlerinin, dünden bu yana Kerkük, Dakuk, Gulala, Tuzhurmatu ve Sincar'ı ele geçirmesinin ardından IKYB taktik değiştirdi.

Barzani'nin sinsi planı!
Barzani'nin sinsi planı!
GİRİŞ 17.10.2017 12:37 GÜNCELLEME 17.10.2017 12:39
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Haber7- Detay haber

Dün ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği, Kerkük'teki tüm taraflara askeri operasyonları durdurma çağrısı yapmasına rağmen Irak Merkezi hükümeti askeri operasyonlarına devam etti ve Peşmergeyli ciddi bir çatışma yaşamadan Erbil'in dibine kadar geldi.

PEŞMERGE ÇEKİLDİ ABD'Lİ ASKERLER YERLEŞTİ

Bu gelişmenin üzerine Irak'ta harita hesapları yapan ABD ve İsrail, Barzani'nin desteğine koştu. IKBY'nin önemli noktaları kaybettiğini gören ABD, bölgenin hakimiyetini İran destekli Haşdi Şabi'ye kaptırmayı göze alamadı ve Barzani ile anlaştı. Peşmerge Güçleri, Mahmur ve Gever’den çekilerek bazı karargahlarını ABD güçlerine bıraktı.

ERBİL'E EN YAKIN NOKTA

Irak ordusu, federal polis gücü ve Haşdi Şabi'den oluşan ortak güçler, sabahın erken saatlerinde konuşlandıkları Musul'un Kayyara kasabasından ilçe merkezine doğru hareket etti.

İlçe merkezinde bulunan Kürdistan Demokrat Partisi'ne (KDP) bağlı Peşmergeler ise tüm devlet kurumlarından çekilirken, Bağdat yönetiminin askeri operasyon tehtidi hayat buluyor. Mahmur, IKBY'nin Başkneti olan Erbil'e yaklaşık 60 kilometre mesafede bulunuyor.

YORUMLAR 49
  • Salih 6 yıl önce Şikayet Et
    Doğrusu, barzani savaşı tercih etmedi. İyikide etmemiş.
    Cevapla
  • kara murat 6 yıl önce Şikayet Et
    ırak abd ile ikby den türkiye ye gelen petrol üzerinde anlaşmış olabilir. devletin dikkat etmesi gerek
    Cevapla
  • Asalet 6 yıl önce Şikayet Et
    Barzani cekildigi yerlere yeniden salsırı yapabilir taktik olabilir bu konuyu iyice arastirmak lazim kerkuke koruma ordusu konuslanmali ki saldiri icin sabotaj icin firmesin barzaninin ...pkk nin israilin .ve abd nin .usakları.
    Cevapla
  • Alex 6 yıl önce Şikayet Et
    Kerkük üzerinde hak iddia ediyoruz . Barzani savaşmadan orayı ırak a dolayısı ile İran a bırakarak Türk-İran savaşı çıksın istiyor . Topuklamıyorlar . Ortada bir üst akıl var
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 6 yıl önce Şikayet Et
    Kerkükten geri çekiliyormuş gibi yaparak bölgeye İRAN nüfuzuna bırakması bir taktıktır. Ust aklın bır ust katta planladıgı Türkiye ıle Iran'ın sunni şii konusunda dalaştırılmasına ılave olarak Kerkuk bölgesınde nufuz sahıbı olma fitnesi çıkarılmak ıstenmektedır. İran a karşı yapılacak bi harekatta Turkıyeden yardım ısteyecektır abd bızden !!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı