Rusya'dan flaş Erbil açıklaması!

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'deki Rus başkonsolosluğunu tahliye etmeye yönelik planları olduğunu açıkladı.

Rusya'dan flaş Erbil açıklaması!
Rusya'dan flaş Erbil açıklaması!
GİRİŞ 17.10.2017 14:46 GÜNCELLEME 17.10.2017 15:32
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Gazetecilerin Irak'taki gelişmeler çerçevesinde Erbil'deki Rusya Başkonsolosluğu'nun tahliye edilmesinin düşünülüp düşünülmediği yönündeki sorusunu yanıtlayan Bogdanov "Tüm büyükelçiliklerimiz, yurtdışı temsilciliklerimiz ve konsolosluklarımızın her türlü olay, olağanüstü durum, silahlı kriz ve insan kaynaklı felaketlere yönelik planları var" dedi.

Planların duruma göre uyarlandığını belirten Bogdanov "Gerektiği takdirde bu planlar kısmen ya da tamamen uygulamaya geçirilecektir. Belirli bir durum veya olayın gidişatına göre, tahliyeye yönelik kararlar alınır" sözleriyle devam etti.

Bogdanov, her şeyin bölgedeki durum ve Irak yönetiminin alacağı kararlara bağlı olduğunu da vurguladı. Bağdat ve IKBY arasındaki kriz, 25 Eylül'de IKBY'nin düzenlendiği bağımsızlık referandumunun ardından tırmanmıştı.

YORUMLAR 3
  • yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    sanki hiç işimiz kalmadı. adi bir kavga günde yüzlercesi oluyor tık Yok fakat medya köpürtürse Türkiye ayağa kalkar. adli kontrolle serbest bırakılmış teröristler de böyle bırakılıyor adli kontrol şartıyla oysa başkaları 100 küsür sabıka kayıdıyla ortalıkta dolaşır nasıl anlayışsa burda çocuk çömez fiilde bulunanlar genç atılan 2 yalandan yokat meşhur oldu mağdur çocuk. yandı Konya'nın imajı.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Şahsen bana hiç mantıklı gelmiyor bu olaylar. Gerçekten İngiliz abd kapışması olabilir mi arka planda? İngiltere olunca abd süt dökmüş kediye dönüyor.
    Cevapla
  • selami 6 yıl önce Şikayet Et
    ırak ırakındır her önüne gelen özerklik istemeye başlarsa dünya savaşı çıkacak çok yakında
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?