Barzani'nin yeni korkusu: Sokaklar doldu taştı

Erbil'de toplanan grup, Irak güçlerinin Kerkük'ten bu kente doğru harekete geçtiği iddiası üzerine gösteri yaptı.

GİRİŞ 19.10.2017 09:48 GÜNCELLEME 19.10.2017 09:50
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Irak güçlerinin, Kerkük'ten yaşadıkları kente doğru hareket etmeye başladığı iddiası üzerine Erbil'de toplanan bir grup vatandaş gösteri düzenledi.

HAVAYA ATEŞ AÇTILAR

Erbil'in en işlek caddelerinden İskan'da bir araya gelen onlarca kent sakini, Irak güçlerinin kente doğru harekete geçtiği iddiasına karşı gösteri düzenleyip, ellerindeki otomatik silahlarla havaya ateş açmaya başladı.

Caddede toplanan ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrakları taşıyan grup, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ve Haşdi Şabi karşıtı slogan attı.

SİLAH TAŞIYANLAR GÖZALTINDA

Göstericilerin kesintisiz bir şekilde havaya ateş açması nedeniyle olay yerine gelen emniyet güçleri, silah taşıyan vatandaşları gözaltına aldı.

Duhok kentinde ise Kerkük'te Haşdi Şabi'ye karşı gelen Kürt göstericilere destek için yürüyüş yapıldı. Diyala'nın Hanekin ilçesinde de Haşdi Şabi'ye karşı gösterilerin artması üzerine geçici bir süreliğine sokaka çıkma yasağı ilan edildiği ileri sürüldü.

IKBY Güvenlik Ajansı tarafından yapılan yazılı açıklamada, bazı haber siteleri ve televizyonlarında Erbil üzerinde tehlike olduğu ve Irak güçlerinin askeri hareketliliğe başladığı iddiaları yalanladı.

BAĞDAT'TA KUTLAMA

Bağdat'ta ise farklı bir gösteri vardı. Reuters haber ajansı, Kerkük'ün merkezi yönetimin kontrolüne geçmesini kutlayan kalabalığın fotoğrafını servis etti.

"ASKERİ HAREKETLİLİK SÖZ KONUSU DEĞİL"

Açıklamada, "Erbil kenti üzerinde herhangi bir tehlike olmadığı gibi hiçbir askeri hareketlilik de söz konusu değildir. Peşmerge tam bir hazırlık içerisinde." ifadelerine yer verildi.

 

YORUMLAR 48
  • Nazım Zengin 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne demiş atalarımız:''İti öldürme, korkut!''... Bu korkuyla daha epeyce zaman abdestlerini tutamaz bu ABD şımartmaları!
    Cevapla
  • Alperen 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasil bir seytani oyundur Once musul ve kerkukte bir kursun bile sikmadan kacan irak ordusu sonra isidi musuldan ve kerkukten cikaran barzani ve irak ordusu sonra barzanin kulagina bagimsizlik ilan et diyen israil ve amerika sonra barzani bagimsizlik ilan ediyor sonra harekat baslatan irak ordusuna tek kursun atmadan cekilen barzani bu nasil bir tiyatrodur ve amaci nedir? Nufus azaltmak mi?
    Cevapla
  • Cüneyt 6 yıl önce Şikayet Et
    Hani Kerkük, Musul bizim olacaktı. Abiler bu iş İran'a yaradı, bana geç kaldık gibi geliyor
    Cevapla
  • müsafir 6 yıl önce Şikayet Et
    evet İrana cok dikkat etmek gerekir
    Cevapla
  • iran dost 6 yıl önce Şikayet Et
    artık iran dost. takip etsene gündemi. kerkük petrolüne ihtiyacımız yok. çok şükür 2017 model arabam var, deposu da hep full dolu.
    Cevapla
  • Tarihçi 6 yıl önce Şikayet Et
    Elektriklerini bombalasinlar.gece gorus durbunyle tarasinlar
    Cevapla
  • BABA. 6 yıl önce Şikayet Et
    Öyle havaya sıkmakla bağırıp çağırmakla bu işler olmuyor.Canınız çok yanar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi